Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

3 i pół tygodnia, ale dosżło kolejne zmartwienie bo mam mało wód:( musze to bacznie kontrolować,zeby mojemu dzidziulaskowi nic sie nie stało.......MAm zal do moej Pani Ginekolog, ze przy moim sercu nie połozyła mnie do szpitala:( Dzisiaj będę miała kolejne usg, zeby potwierdzić.....Wogóle wiecie co przestaję ufać lekrzom- czasem wydaje mi się, ze jak dzieci we mgle działają.... Basiu, ten Życzliwy nie jest złosliwy, wręcz odwrotnie - moimzdaniem chiał pokazac pewnej części ludzi tutaj, ze są zdrowi somatycznie........i ze nie potrzebnie się martwią itd..Nie rozumeim dlaczego jesteście tacy oburzeni...... A jak się wszyscy czujecie?
Słyszeliście że kwasy omega 3 mogą wpływać na poprawę elektryki w sercu? Jednym z bzdetów jakie wszem i wobec trąbią przemysłowcy rybni to że najlepszym źródłem omega3 są ryby, a to nie prawda. Omega3 bardzo łatwo ulegają rozpadowi i utlenianiu w średniej temperaturze i są wrażliwe na promienie słoneczne. Także smarzenie ryby redukuje omega3 prawie do zera. Trzeba by jeść ryby na surowo żeby coś z nich zyskać. A najlepszym i najtańszym źródłem omega3 jest olej lniany i siemie lniane. Wprawdzie najlepsze jest siemie zmielone i od razu zjedzone, 2 łyżki mielonki 2-3x dziennie. Trochę tematyką zdrowotną interesuję się ze względu na swój wegetarianizm :). Także zakupiłem sobie młynek do mielenia kawy i zaczynam kurację :) Znalazłem parę linków: http://209.85.229.132/search?q=cache:K5x1xUnsB70J:www.zdrowie.med.pl/nowosc.phtml%3Fslowo%3Dzawale%26nr%3D16+omega+3%2Barytmia&cd=19&hl=pl&ct=clnk&gl=pl http://209.85.229.132/search?q=cache:-KmtJPEnksUJ:www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/kwasy-omega-3-wyjatkowy-budulec-naszych-komorek_35586.html+omega3%2Barytmia&cd=6&hl=pl&ct=clnk&gl=pl http://209.85.229.132/search?q=cache:3F0hQ3Js278J:www.eioba.pl/a78138/jak_kwasy_tluszczowe_omega_3_wplywaja_na_nasze_zdrowie+omega3%2Barytmia&cd=5&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
Gość blackcurrant20
Haj ja czuję się nawet spoko. Skurcze milczą albo pojawiają się 2, 3 razy.Na arobiku mam czasami dziwne wrazenie przy mega wysiłku, że moja pikawa szaleje.Nie wiem ..przecież nie będę mierzyć pulsu przy 30 babkach :) teraz mam inny , dziwny problem... cały czas chce mi się spać:( przyjde z pracy śpię, później coś porobię i ok 21 kładę się zeby coś pooglądać...znowu zasypiam... budzę się o 24 na mycie i znowu do spania... tak własnie wyglądał ten tydzień.Wstaję wcześnie bo o 6 ale bez jaj nigdy tak nie miałam. Moze jakies witaminki mam brac?
to ja z wysilkiem fizycznym musze bardziej uwazac np. jade na narty (oczywiscie sam) rano, wyciag na gore i zjazd, na dole dupa arytmia no to jeszcze raz i... to samo wtedy narty z nog i do domku :) ale sie nie poddaje jade wieczorme i... szok wszystko OK Na rowerze i basenie raczej spoko wyjatkowo dodatkowe skurcze Aerobiku nie cwicze to nie wiem jaka to skala wysilku :) a kiedys bylo piknie: silownia, boks ale to czasy piekna i mlodosci ps. greg, w tych kwasach omega3 to cos jest na rzeczy moja mama jak juz sie dowiedziala o moich skurczybykach to jak do niej jezdze to zawsze robi mi orzechy wloskie z miodem, taki wiejski babciny przepis na arytmie
omega a mi kardiologo na pierwszej wizycie zalecił pić rano wodę z cytryną i miodem, myślał ze mnie zaskoczy ale ja już to robię od dawna ;). Co do orzechów to mają dużo magnezu i wartościowych olejów w tym om3. Jestem pewien że leczenie żywnością jest uzasadnione i działa, tylko nie od razu, to jest dość długofalowa terapia. Mi to pomogło przy walce z nerwicą. A tak to drugi tydzień lecen na polfenonie 2x150 i betalocu 1x25. Od tamtego czasu chyba z raz mnie coś musnęło w klacie. Kurde wolałbym nie brać tego świństwa ale boję się że jak zmniejsze dawkę albo odstawię to kołowrót na nowo :|.
Nie wcześniej ich na 100% nie miałąm bo miałam robione badania wszytskie- bo miałam bóle w klatce piersiowej, które okzały się zapaleniem dolnego zwieracza przełyku.....Ja mam je od poczatku lutego a wiem co to od marca:( Znaczy wcześniej na kacu moze czułam jakies jeden dwa przeskoki, ale się nie mi ine przejmowałam:)Zreszta na kacu wiel eosób ma tak::) A ty Black masz ich dużo na dzień- pytam o holtera bo tez nie pamiętam:)
Gość blackcurrant20
Czyli to na 100 % związane z ciążą. Bądź dobrej myśli po rozwiązaniu wrócisz do normy:) Ja miałam w dzieciństwie szmery. Byłam operowana( Botal-tak sie ten zabieg nazywa) i do 18 r. ż. reguralnie 1 raz w roku byłam u kardiologa.Problemy zacżeły się od tachykardii, spadkami mg i k itp.Skurcze dodatkowe mam od ok 2 lat.w tym czasie miałam tylko kilka razy robione ekg i echo.Holtera mi nie zakładali bo ekg nic nie wykazało... i szkoda bo chciałabym mieć to zdiagnozowane:(
no to sama sobie załóż prywatnie holtera, to w Warszawie kosztuje koło 100 zł....będziesz wiedziała:) Mi na ekg jednym nawet 8 tych skurczów wyszło ale nie obok siebie:( Ja tez chodizłam przed ciąża na aerobic, siłownię basen- nie wybrażam sobie życia bez tego:( w ciązy chciałąm się zapiać choć na joge dla ciężarnych , ale moja krdiolog mi zabroniła............tym bardzej basen............ No na 100% związane z ciążą, ale nie mama pewości,z ę po ciązy zniknie, każdy lekrz mówi co innego:(
KJa niestety jestem takim osobniekiem, zę i tak bede myślała o tych cholernikach....moze mniej, ale widze anwet jak karmię mała i cuzję jak pierś mi się rusza w rytm tch skurczybyków:( Ale moze jak tak bardzo chcę by znikneły to zniknął?
anula przestan czy Ty nie masz innego zajecia tylko ten sam temat, dziewczyno jak ja bym tak myslala tylko o tym samym to chyba bym wyladowala w wariatkowie, jestem po ablacji migotania przedsionkow, rok bylo dobrze i uwierz mi ze codziennie mam fikolki serca, ale staram sie nie nakrecac biore lek wyciszajacy tak mnie nauczyla moja kardiolog, i jak najmniej tylko o tym myslec,bo to nic nie daje,a tylko stres,i wiecej sie nakrecamy, w ciazy tez mialam galopy serca i urodzilam silami natury, i Ty tak urodzisz bo serce masz organicznie zdrowe,to nie ma przeciwskazan do naturalnego porodu,pozdrawiam i dziewczyno wiecej spaceruj a nie Ty caly czas siedzisz tu i na wiekszosci watkow.
Minia- nie cały czas,a le rzeczywiście dużo- na spacery tez chodzę choć coraz mi ciężej, więć prosże zejdź ze mnie i nie musiz sledzić moich wpisów- z tego wynika,że Ty tez dużo siedzisz na forum i patrzysz gdzie ja co napisałam.....Ja się boję- mam to 2 i pól miesiaca- nakreciłam się , bo się boje ,ze mi to nie przejdzie- ie potrafisz tego zrozumieć? To udawaj,ze moich postów nie widzisz, ok?
Gość Duńczyk
Do ~minia. W temacie Twojego komentarza (ale nie do Ciebie). Jeszcze raz powtórzę *Uczyć się nie myśląc to trud daremny, myśleć nie ucząc się to rzecz niebezpieczna*. Ni cholery nie wiem kto to powiedział ale to był zajebiaszczy typ ! Tradycyjnie pozdrawiam Duńczyk z Polski
Gość Duńczyk
Do ·arek z 244 strony. Zakrapiany, delikatny jesteś ale przypomnę Ci że zaraz potem była Barca z Villarealem (3:3 i koronacja odłożona w czasie). To był naprawdę ciężki wieczór. Ale na poważnie, pisałem już o tym, co potwierdza moją (i nie tylko) teorię że to w dużej mierze głowa która jest nakręcana przez pomkę i odwrotnie. Alkohol to tak naprawdę na krótką metę środek uspokajający tak więc nawet jak nie byłem na prochach to było zdecydowanie lepiej bo luzowałem czy raczej luzowała mnie wódeczka. Dzień następny ? Normalnie. Bez żadnych sensacji. Ludziska, to kwestia odpowiedniego podejścia i/ewentualnie leków. Z tym da się żyć tylko trzeba wyjść poza nasłuchiwanie albo znaleść lekarza który nie stwierdzi że *z tym rzeba żyć* i znajdzie odpowiednie leki. Ale o tym też pisałem. Czuję się na tym forum jak łoś ryczący na puszczy. Ciągle powtarzam to samo i ciągle jestem *olewany* (przynajmniej przez znakomitą większość piszących). A gońcie swojego króliczka do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej, ja swojego już złapałem. Ludzie nie dołujcie się, nie nakręcajcie się negatywnie !!! Tradycyjnie wiadomo co, wiadomo kto, wiadomo skąd
Gość Duńczyk
Cześć ~justysia. A i jeszcze ~27. Nie wkurzaj się, *jak wszyscy to wszyscy, babcia też* !!! Jak znasz ten dowcip to wiesz co mam na myśli, jak nie to powiem jasno. To działa w obie strony, Ty możesz i ja mogę. Jest tylko jeden problem, napiszcie coś konkretnego co innym pomoże, terapia, leki, lekarze którzy Wam pomogli, jaki wysiłek pomaga a jaki szkodzi itp. Konkrety a nie *masturbacja* !!! Nie jestem lekarzem tylko geologiem z wykształcenia a sprzedawczykiem (w sensie handel i zarządzanie) na co dzień. I nie znam się na wszystkim, czepiasz się, czeczytaj sobie *Misiu* wszystkie moje posty zanim wydasz *jedynie słuszną opinię* jak nasz ukochany (w dwóch osobach) Kaczorek. Piszę tylko o swoich doświadczeniach w *temacie* dodatkowych skurczybyków zgodnie z przewodnim tematem tego forum z myślą że trza się podzielić doświadczeniami. Jak było i jak jest. Kto chce ten może skorzysta, kto nie ten dalej będzie łapał króliczka (kurcze, wychodzi na to że to moje ostatnio ulubione zwierzątko !). Co do babskiej solidarności to powiem tylko tyle, wyrażenie swojego zdania (o czym pisałaś wcześniej że to prawo bez ograniczeń czasu, przestrzeni i objętości) jak najbardziej ale powinno być politycznie poprawne bo inaczej to zaraz atak. I wcale się nie wkurzyłem. Moja diagnoza: masz nerwy jak postronki. Wyluzuj. Pozdrawiam Wiadomo kto
Gość justynaa27
dunczyk:) he! po pierwszedla ciebie nie justysia:) bo justysia to tylko dla przyjaciol:P zostanmy oficjalnie justynaa27... dunczyk pan geolog udzielajacy rad innym bez odrobiny samokrytyki i bez brania pod uwage zdania innych zapatrzony we wlasny punkt widzenia z odrobina szacunku jedynie do wlasnej osoby mowiacy *czepiasz sie* a sam czepiajacy sie do wszystkich i wszystkiego pilnujacy poprawnej polityki gramatycznej:) hahahaha ...ciekawa rekonstrukcja:) dunczyk nie bierz tak wszystkigo do siebie :) rzecz ludzka pomagac rzecz ludzka szkodzic:) a jak to odbierzesz to juz twoja sprawa:) anulka fajnie ze wrocilas widze znowu sie rozpisujesz! i dobrze pisz pisz jesli to ci pomaga przetrwac to co dla ciebie najbardziej trudne:)pozatym mysle ze bedzie wszystko ok jak tylko urodzisz malutka:):) no i do calej waszej reszty:)piszacych czy czytajacych to jest forum o konkretnych zasadach a nie masturbacja:) jak to powiedzial szanowny pan dunczyk:):):)wiec....zanim cos napiszecie zastanowcie sie pod co bedzie mozna wasz post podciagnac:):):)i ktora z łatek przyszyć..... milego dnia:) ps..dunczyk dziekuje za twoja diagnoze naprawde niesamowicie trafna hahahaha:)