Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Micitanka:)
Witam:) Mam ferie ;) Troche odpoczynku od szkoły, myslałam, że one cos rozwiążą, bo lekarz sugerował mi nerwicę na tle szkoły itp ;( Ale niestety szkoly nie ma juz od tygodnia a nawet trochę dłużej a skurcze są :( Ogolnie nie jest źl, tylko jak Mnie łapną te skurcze te klękajcie narody ;( Może można kupić coś w aptece bez recepty?? A jak Ty się czujesz Wojtku? Jak praca? Ty tez masz ferie?? ;P Pozdrawiam ;*
Ja na razie chodzę do pracy, a mały ma ferie dopiero na drugi tydzień, czuję się różnie trochę odczuwam czasami skurcze ale tylko kilka, a w aptece tylko ziołowe na uspokojenie. Pamiętaj to nie jest kwestia szkoły te skurcze lecz arytmii serca którą będziesz czasami odczuwać, musisz znaleźć jakiś dobry lek antyarytmiczny i spróbować go zażywać, ale oczywiście w pełnej konsultacji z kardiologiem. tylko nie bierz beta blokerów bo to nic nie da. Pozdrawiam, wiecej napiszę Ci jutro bo się trochę śpieszę.
Propranolol to : http://pl.wikipedia.org/wiki/Propranolol Trochę do czytania, ekg wysiłkowe to chodzisz na bieżni najpierw wolno później coraz szybciej, podłączona jesteś do ekg, a lekarze patrzą czy nie masz jakiejś niedokrwienności serca, podpisujesz ten zabieg na własne ryzyko tak jak operację. Holtera nie masz sie co bać to nic nie boli. No cóż ja zapisałem się na kontrolnego holtera na 12 lutego zobaczymy co tam wyjdzie, wczoraj się nie najlepiej czułem po lekach jakoś działał ten Rytmonorm chyba proarytmicznie bo chwilami wydawało mi się że mam jakieś dodatkowe migotki jakbym miał 2 serca a każde chce bić inaczej, stąd zapis na holtera. Dziś po odstawieniu Rytmonormu czuje się świetnie, wziąłem tylko Sedam 3 na uspokojenie i krople Milocardin, dobrze sie czuję mogę góry przenosić brak skurczy dodatkowych może już mi chyba nie trzeba tego antyarytmiku, to jednak się jeszcze okaże. A co do Twoich badan to widzę że dopiero zaczynasz zmagania się z tym paskudztwem nie zazdroszczę człowiek różnie się wtedy czuje, a jazdy z sercem ma różne, pozdrawiam pisz a ja czytam Cie dalej.
Czyli Propranolol to betabloker ;/;/ Bardziej obawiam się wyników Holtera niż EKG :( Jednego Holtera mam za sobą;/ Teraz ten ciśnieniowy;/ Możliwe, żeby w wieku 18 lat mieć nadciśnienie?? :( A może masz 2 serce ;P Współczuję, wiem co to znaczy *źle się czuć*, sama jeszcze nie śpie, bo Mnie ciśnienie i rytm rozwalają;( Cisnieniomierz wskazuje 178/135/150 ;( Ty Mi wymieniasz te leki a ja sie na nich nie znam, mozliwe, że też cos takiego dostanę :( Jak miałam tego pierwszego Holtera czułam sie dobrze, zaraz poz zdjęciu zaczęły się wszystkie dolegliwosci, smialam sie ze powinnam Go nosic non stop ;P HiHi^^ Pozdrowionka:) P.S. Zrób sobie specjalizację z kardiologii ;) Baaaaaaaaaaaaardzo duzo wiesz i pomagasz:) Umiesz podtrzymac na duchu ;) Gratuluje :D Nie kazdy ma taka wiare i sile przebicia ;)
Wiesz przy tych lekarzach i internecie to rzeczywiście można zrobić specjalizację z kardiologii, siłę przebicia to mam bo jak postanowię na swoim to tak musi być, czasami źle na tym wychodzę bo żona twierdzi że jestem uparty jak osioł. No ale jak mnie coś dolega to idę do lekarza i drążę temat do końca pracuje w wojsku i taką mam naturę, bo gdyby mi się ulatniał gaz w domu to zadzwonił bym do gazowni to chyba normalne. Drugiego serca nie mam, bo z chęcią jedno bym wywalił na razie luzik leki uspokajające, chyba że zaczną mnie męczyć dodatkowe to wezmę ten Rytmonorm ale to tylko doraźnie powiedział kardiolog. Zobaczę co zanotuje holter 12 lutego, porówna kardiolog wyniki z 2-óch lat temu jak leżałem w szpitalu sam jestem ciekaw. Jak Ci ciśnienie skacze to może kup w aptece zioła w postaci herbaty ekspresowej bo takie są i sobie pij, albo prochy na spanie, na razie tyle co wszyscy mogą zrobić dla ciebie wraz z lekarzami zobaczysz po badaniach tylko znajdź mądrego medyka, spróbój zapytać starszych ludzi gdzie się leczą, zapytaj w domu, po dziadkach wiesz ktoś Ci coś powie. Pozdrawiam.
To zabieraj się do pracy i rób specjalizację:) Będę miała pewność, że jeden porządny lekarz jest na pewno:) A co robisz w wojsku?? Ja zawsze chciałam pójśc do szkoły wojskowej, lub robic coś w tym kierunku, ale teraz raczej nie mam szans :( A ja z chęcią przyjełabym jakieś zdrowe serce ;P Będę trzymała kciuki:) 12 i 13 lutego :) Nie mam w domu babci a ni dziadka:( Leczę się u lekarza, o którym mówia *najlepszy w okolicy*, mowia tak chyba tylko dla tego, ze jest jedyny;/;/ A Ty w jakim miescie sie leczysz?? Pozdrowionka dla Ciebie i calej rodzinki :):):)
Jestem zawodowym, wojsko to stres i tylko stres, ja mieszkam w Przemyślu i tutaj się leczę, ja myślę że trafiłem na mądrego lekarza chociaż czasami mam też wątpliwości, ale staram się jakoś te myśli prostować. Pamiętaj opieraj diagnozę na co najmniej 2 lekarzach zawsze bo jeden czasem może się mylić, tak też robię. Pozdrawiam.
Ja trafiłam na jedynego lekarza w okolicy :( Mieszkam w małej wsi, nie mam dużych możliwości, szczególnie w rok szkolny:(:( O 16 EKG wysiłkowe, jestem ciekawa co wykarze, a te badanie robie u innego lekarza, niż sie leczę, tamten mi nie chciał tego zrobić, ale ja sie uparłam ;P Dziekuję za pozdrowienia, równiez pozdrawiam
Do - Micitanki: Wiesz w przychodniach państwowych lekarze mają swój dzienny limit pacjentów i nie bardzo ich to obchodzi bo gdyby brali za to pieniądze to na pewno limit byłby baaaaaaardzo długi. EKG wysiłkowe na pewno będzie w normie, mam taka nadzieję, reszta badań też pewno będzie ok, trzeba będzie się jakoś samemu ratować. Piszesz że mieszkasz w małej wsi, ale zawsze możesz ze skierowaniem do kardiologa jechać dalej do miasta poszukać przychodnię przyjazną dla Ciebie, gdzie będziesz się czuć bezpiecznie i gdzie wizyta trwa trochę dłużej, a będzie dla Ciebie bardziej skuteczna niż w swojej miejscowości. Mnie jak coś nie gra, to strzelam focha i idę dalej, co to znaczy żebym w dzisiejszych czasach z jakimś tam postępem medycyny nie znalazł ratunku. Napiszę Ci jeszcze że czasami łapią mnie takie bardzo krótkie chwilowe częstoskurcze, ale zaraz przechodzą oprócz skurczy dodatkowych, boje się tylko że na holterze mi nic nie wyjdzie oprócz skurczy dodatkowych, mam znajomego lekarza kolegę kardiologa wojskowy także, pójdę do niego jak będę miał holtera wynik i pogadam na ten temat bo siedząc wczoraj w pracy wpadło mi to do głowy, dziś noc więc raczej myśleć nie będę miał kiedy, Ty pisz ja czytam dalej Ciebie, nara.
Witam. Po dwóch latach od ostatniej *akcji* mego serducha ( dodatkowych skurczy)znalazłam się w stycznu u lekarza ponownie, nareszcie nie zrzucono tego na stres tylko skierowano mnie na badania,więc wszystko mam przed sobą. Ponieważ planuję wyjazd więc chciałam zapytać jak przekładają się te skurcze na uprawianie turystyki w górach, bo bez gór nie wyobrażam sobie urlopu... Czy są jakieś przeciwskazania?
Do Abla- zobaczysz po badaniach zapytaj o to kardiologa, ale na Twoim miejscu tak bardzo bym się w górach nie forsował, jeżeli teraz po wysiłku nic nie odczuwasz żadnych skurczy dodatkowych, częstoskurczów lub czegoś podobnego to ewentualnie lekki wysiłek wchodzi w grę lepiej dmuchać na zimne niż być na wycieczce i znaleźć się w szpitalu z powodu górskiej wspinaczki wierzę że pragniesz tego ale czasami zdrowie jest ważniejsze. Pozdrawiam.
Witam:) EKG wysiłkowe mam za sobą:) Jestem prawie zadowolona :D Ale robiłam je u innego lekarza niż się leczę i... Lekarz ten zdziwil się, że nie mam zadnych lekow bo jak na moje 17 lat, to mam baaaaaaaaaaaaaaaaardzo duzo skurczow, komorowych, nadkomorowych, jakies przedwczesne itp... A wynik EKG: 10 min śmiagałam na tej bierzni :) Pierwsze 9 bylo tragedia... Wszystko mi sie swiecilo an czerwono a puls miałam 222 :( Ale w 10 min wszystko usepilo, ale po zakonczeniu EKG znow sie zaczelo i zemdlalam :( Okazuje sie, ze i wiekszy wysilek tym mama mnij skurczy, ale po zakonczeniu wysilku jest fatalnie ;( Czy to normalne??? Pozdrawiam :)
To raczej nie normalne, musisz brać jakieś dobre leki które wpierw zredukują trochę przynajmniej skurczy, a później kardiolog musi zająć się dlaczego tak jest, na jakim tle występują te skurcze i dlaczego jest tak przy wysiłku i dlaczego mdlejesz, przed Tobą chyba jeszcze szereg badań tak na moje rozumowanie. Ja mam też w spoczynku więcej odczuwam skurczy, ale idąc np. miastem nie mam ich wcale, musisz dobrze wypytać kardiologa co Ci wolno a co nie chodzi mi o wysiłek czy możesz ćwiczyć czy nie, bo ta sytuacja się będzie powtarzać, ale jakieś leki wydaje mi się musisz brać zobaczysz co Ci powie trzymam kciuki. Pozdrowionka :)
W poniedziałek zakładają mi holtera cisnieniowego... Mam nadzieje, ze jego wyniki beda lepsze :) Wypytam kardiologa o wszystko, bo tak nie moze byc ;( Kiedyś grałam w siatkę, piłkę nożną, ręczną, strzelalam, a teraz nawet nie mam rozgrzewki ;((
Do Micitanki - tylko nie denerwuj się jak będziesz mieć holtera ciśnieniowego bo wszystko na nim wychodzi, ciśnienie raz skacze a raz idzie do dołu wtedy, wypytaj tylko kardiologa co z sercem bo ciśnienie da radę opanować ale, skurcze dodatkowe nie bardzo sama wiesz o tym dobrze. Napisz po badaniach co uczeni medycy wymyślili. Pozdrawiam.
Mam dziś podłączonego holtera i chodzę z tym cały dzień, radzę Ci poszukać innego lekarza na siłę, może pojedz gdzieś dalej szukaj za wszelką cenę innego sposobu chodzi mi o lekarza który podejdzie do tego inaczej. Jutro napisze więcej. Pozdrawiam.
Juz szukam innego kardiologa, muszę się sprężać, bo nie czuje się za dobrze ;( Wiem co to znaczy holter ;P HiHi^^ Nie zazdroszczę... A może mogłam wysłać Ci zeskanowane moje wyniki i zapytał bys swojego lekarza co o tym mysli?? ;] Pozdrawiam, życze dobrych wynikow holtera ;*
Do Micitanki - wyślij wyniki ja idę na drugi tydzień do swojego lekarza kardiologa to zapytam, wyślij na pocztę - wojtekpoczta@interia.eu Dzisiaj po zdjęciu tych takich przylepców z elektrodami swędzi mnie w tych miejscach, skurczy nie mam na razie trochę tylko przyśpieszone tętno. Do paula45564 - i masz rację ja zmagam się z tym już jakieś naście lat i nie znalazłem skutecznego lekarstwa które w zupełności mnie z tego by wyleczyło, może Twoje serce jeszcze po ablacji się dopiero zabliźnia i trzeba czasu aby ci to całkiem przeszło zobaczysz ile to jeszcze będzie trwało, no cóż pozdrawiam skurczowców.
Myśle że w tej chwili bedzie najlepsze branie magnezu a jezeli bdzie pani nadal sie bardzo zle czuła do wizyty u lekarza moze da sie jakos ja przyspieszyc...moja mam gdy miala wysokie cisnienie poszla do lekarza rodzinnego i chodzila codziennie na mierzenie cisnienia i potem z tymi pomiarami do rodzinnej znowu i lekarz mowi co dalej moze warto pojsc do lekarza rodzinnego?
Na skurcze dodatkowe - antyarytmik jakiś, ale musi Ci go zapisać kardiolog nie ma innej drogi na zdobycie skutecznego leku na skurcze dodatkowe komorowe, spróbuj leków uspokajających, jak Ci bardzo dokuczają idź do lekarza rodzinnego niech ci zapisze jakiś dobry uspokajacz na razie do chwili kiedy będziesz miała wizytę u kardiologa w szpitalu wojewódzkim, nie bój się skurczy dodatkowych( chociaż czasami sam nie wierzę w to co piszę, po prostu się boje czasami ich ) ale jak widzisz jeszcze nie umarłem od nich więc głowa do góry. Pozdrawiam.