Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Spuchnięta kostka i infekcje gardła a gronkowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie od 3tygodni mam opuchnieta koste, bylam na pogotowiu,nie znaleziono przyczyny,kontrolowalam to u lekarza rodzinnego, tez nie znalazl przyczyny i sposobu, co dalej z tym robi,chce dodac że nie bylo zadnego urazu, mam tez czeste infekcje gardla,zastanawiam sie czy to moze nie gronkowiec,nie moge teraz zbadac krwi,bo biore antybiotyk, ale moze ktos miał podobne dolegliwosci i znalazł na nie sposób.. z góry dziekuje za odp:)
a próbowałaś poleżeć z nogami w górze np. na oparciu wersalki?A potem masować nogi od palców w kierunku kostek i dalej?Trztmając nogi w górze.Jak mnie kostki puchną to tak robię i obrzęk się zmniejsza.Nie wiem czy to da efekt ,ale spróbuj.Z tym ,że mnie nic te kostki nie bolą ,tylko puchną ,zwłaszcza jak jest ciepło latem.
Badania moczu zrobiłam,też nic nie wykazały niepokojacego,nie ma zaczerwienienia i to miejsce nie jest cieplejsze,dzis prosilam laryngologa o skierowanie na wymaz z gardła,otrzymalam je z trudnoscia,pani doktor stwierdzila,ze pierwszw slyszy,aby od bekterii w gardle typu gronkowiec,paciorkowiec) puchla kostka..na razie i tak nie moge zrobic wymazu,bo koncze antybiotyk sumamed, akuratnie biore go na grzybice pochwy,mam nadzieje,że ten tez pomoze. ,faktycznie za mało trzymam nogi do góry,postaram sie wiecej,i też masować, dzięki raz jeszcze:):)