Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wymioty po penicylinie a uczulenie

Gość Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam do was małe pytanko i liczę na szybką odpowiedź. :) Około rok temu po podaniu penicyliny wymiotowałem , od tamtego czasu *raczej* nie dostawałem penicylin od tamtejszego lekarza. Teraz mieszkam gdzie indziej , zapomniałem powiedzieć że miałem wymioty po penicylinie. Dzisiaj zachorowałem , byłem u lekarza i mam antybiotyk z grupy penicylin. Nie wiem czy brać czy nie brać , czy iść jutro wymienić czy co. Pieniądze by przepadły a poza tym jestem cholernie chory i nie wiem co robić. Nigdy wcześniej nikt Mi nie mówił że nie mogę brać penicylin. Pozdrawiam.
Moja corka tez jest uczulana na penicyline,i za kazdym razem mówie przypaminają o tym pani doktor,chociasz na kartie napisane,za ktoryms razem pani doktor stwerdila ze corka z tego wyrosla(z uczulenia na penicyline),no i corka zas miala wysypke,dzis mam takoj sytuacje ze poszedl do lekaza mąz z corką i pewnie zapomnial powiedziec o tym pani doktor,zas wypisala antibiocik z grupy penicyliny,nie bylo mnie przy podawaniu córce lekow,wiec podano jej,no zas ma wysypke,ijde jutro wymienic lekarstwo,niema wyjscia...