Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kawa a zdrowie

Gość Zosia

Rekomendowane odpowiedzi

Gazety piszą raz po raz o nowych *odkryciach* kawy, jak to jest dobra, albo zła. Ja kawę piję codziennie rano zaraz po obudzeniu się bo uważam, że to lekarstwo na niskie ciśnienie. Lubię też wypić filiżankę tego naparu siadając do kompa, wsłuchuję się we własny organizm i nie żałuję sobie kolejnej filiżanki. Co sądzicie o kawie, czy jest kawa zdrowa i jak wpływa na Was ten aromatyczny napój? :)
A ja z gorących rzeczy to lubię tylko gorące dziewczyny. Popatrzcie na przyrodę czy krowa lub świnia napije się kawy lub herbaty.Zresztą badania przeprowadzone chyba w Iranie wśród kobiet dowiodły , że picie gorących napoji powoduje raka krtani. A jak niszczone jest środowisko przez pijących gorące napoje.

Myślę, że idealnym rozwiązaniem w tej sprawie są kawy które nie zakwaszają organizmu i chronią tym samym wątrobę. Takie produkty są oferowane przez firmę DXN: posiada domieszkę grzyba Ganoderma, który dodatkowo wzmacnia nasz organizm i sprawia, że czujemy się witalnie! Idealny produkt dla cukrzyków, ludzi, którzy mają problemy z krążeniem, sercem... Na prawdę godna polecenia! Wypróbowana przez wielu moich zadowolonych z wyboru znajomych. Kawa jest dostępna w trzech rodzajach: kawa czarna, kawa z mlekiem ( 3 w 1) oraz kawa z domieszką kakao... Ceny przystępne. Produkty sprzedawane w saszetkach.