Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna mam już wysokie cisnienie i jak robiłem badania to każdy lekarz gadał że to z nerwów a ja mam tak że jak ide na jakiś badania to już z poczekalni uciekam bo taką panike dostaje i na ekg wyszło wszystko dobrze tylko lekko podwyższone bicie serca od nerwów ale ostatnio jakoś jak wracam do domu po całym dniu użerania sie na miescie ( akurat bardzo nerwowy dzień ) to jak wróciłem do domu to miałem przez 1 godzine szybki puls prawie 2 razy na sekunde i ucisk taki w głoie tak jakby żyły napięte albo jakby mi ktoś reke położył na czole zawsze to mi przechodzi ale sie boje . Do lekarza nie pójde znowu bo mnie do domu odeśle i powie że z nerwów albo na badania krwi itp wyśle ale ja mam to wszystko dobre aha trohe poczytalem na necie i chyba do przez kole bo pije okolo 0,5 l dziennie ale brat też tyle pije i nic mu nie jest . o co chodzi ? mam 19 lat .
Nerwy, Nerwy, Nerwy. Cola nie ma tutaj nic do Twojego samopoczucia. Oczywiście, gdybyś pił 5 litrów dziennie coli, to mogłoby to wpływać źle na Ciebie. Radziłbym wybrać się do psychologa, na badania, później może do psychiatry. Sam mam nerwicę, lękową co prawda, ale mój znajomy ma bardzo podobne objawy do Twoich i po wizycie u psychiatry jest z nim lepiej. :) Pozdrawiam.
A co mi da psychiatra on mnie nie powstrzyma od wkurzania sie i od bicia serca szybkiego mam nerwice lękową ale tylko jak ide na badania to wtedy wiem że mam lęk a nieraz jak ide coś załatwić to wogule nie mam leków tylko samo mi serce wali jakoś ja chce żebym miał powolne bicie zawsze nawet jak jestem wkurzony i tego ucisku nie miał są na to jakieś leki bez recepty albo sposób jakiś ?
każdemu człowiekowi jak się zdenerwuje szybciej bije serce,to normalka.Iże wtedy jest wyższe ciśnienie też.Sam się nakręcasz.Jak nie chcesz iść do lekarza,to się dalej męcz.W takich przypadkach jest potrzebny ktoś,kto ci wytłumaczy cały mechanizm twoich dolegliwości.I to jest właśnie psychiatra lub psycholog-terapeuta.
często na wysokie ciśnienie niektórzy sami zapracowują niehigienicznym trybem życia i złym odżywianiem[typu pizza,McDonaldyzm itp.,coca cola,czipsy,słodycze]- czyli same śmieci,a nie jedzenie.I do tego przesadzanie z imprezkami ,alkoholem,palenie...Jedni tak żyja całe życie i nic im nie jest ,a inni po krótkim czasie mają STRAJK organizmu.
Aha nie napisałem że cisnienie u lekarzy mam okolo 150 a w domu to nie wiem ale dużo mniejsze i mam takie pytanie bo kiedy coś przenosze bardzo cięzkiego po shodach to mi wali serce mocno i szybko aż za szybko bo kolo 2-3 razy na sekunde nigdy wcześniej nie mierzyłem tetna i czy to jes normalne ? nigdy sie nie przesilam za mocno najlepiej by bylo jakby mi na badaniach serca wykryli coś i se bym brał leki a tak to gadają że z nerwów a kto sie nie denerwóje u lekarza ? niektórzy sie denerwują i mają dobre a ja mam zawsze trohe złe ostatnio mialem 140 ale mogłem sie wtedy o wiele bardziej zdenerwować to ile bym miał 9G ? w spoczynku mam puls równo że 1 na sekunde .
drogi Tomku,kup sobie aspargin,witaminę B6 i łykaj ziołowe tabletki na uspokojenie.Pij przed snem herbatkę z melisy.Postaraj sie ,aby twój dzień był uporządkowany.Wysypiaj się.I zrób mocne postanowienie,że będziesz spokojny.Może to rzeczywiscie tylko nerwy.A na ciśnienie.jemiołę i skrzyp z cytryną.W domu jak jesteś spokojny mierz ciśnienie.Na pewno jest OK.zastanów się,co jest twoim zyciowym problemem.Może od tego warto zacząć?I z tym zrobić porządek?