Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bezdech, duszności, drętwienie i silny ból w klatce piersiowej

Gość mimi21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.Od półtora roku jestem wrakiem człowieka.Moje objawy na początku to bezdech,duszności drętwiało mi całe ciało,...zrobiłam badania rtg klatki piersiowej,gastroskopie,bad krwi tarczyca,rtg tchawicy,echo serca nigdzie nic nie wyszło....meczyłam sie strasznie miałam silny ból w klatce piersiowej nie mogłam się podnieść miałam silna zadyszke,drętwiało mi całe ciało czułam jakby puchło mi gardło bałam sie ze kazdy kolejny dzien to ostatni juz moj.Zaczelam brac leki na grzybice bo lekarz rodzinny stwierdzil ze to moze byc grzybica tym bardziej ze badania kalu wykazaly candide albicans Pozniej poszlam do szpitala porobili mi badania rtg klatki ekg bad krwi moczu spirometria,holter ekg wysiłkowe,...i nic wszystko niby ok a ja sie czuje jak wrak....W szpitalu lekarze stwierdzili ze powinnam sie leczyc psychiatrycznie a nie na grzybicę.Poszłam do lekarza i zapisał mi leki przeciwdepresyjne,ale nie pomogly i po mcu leczenia zrezygnowalam z tego leczenia.W miedzy czasie odkryłam ze mam gronkowca.Brałam antybiotyki i wydawało mi sie ze pomogly ale nie na dlugo.Problem zaczal sie ponownie w lutym.Zaczelam miec problemy z przełykaniem i silne wzdecia zoladka.Zadne leki nie pomagaly...Lekarze podejrzewali refluks.Zaczelam miec silny bol w okolicach przelyku.Leczylam sie na refluks.Ale tez to nie pomagalo specjalnie...wkoncu wykonałam kolejną gastroskopie i nic nie wyszlo.Ogolne biochemiczne bad krwi tez nic nie wykazaly.Zrobilam tez echo serca.i nic....czuje sie fatalnie boli mnie rwie przelyk gardziel,silnie rwie w klatce piersiowej slabo mi sie robi.Czasami przeszywa mnie piekąco-kłujacy bol cale plecy mnie bola wzdecie zoladka nadal jest.Dochodzi dziwny chlod przeszywajacy glowe rece nogi.Raz tez robi mi sie nagle goraco w nogach.Niewiem prosze ratujcie bo juz nie mam sil
Aby odwrócić uwage od nerwów,trzeba znależć coś ,co cię uspokoi.Pomyśl,co lubisz robić ,co ci sprawia przyjemnośc i...zajmij się tym.W żadnym wypadku nie prowadż intensywnego monitoringu kazdego ukłucia drętwienia czy bólu.Nie analizuj,nie snuj domysłów,,,,mów sobie,to tyklo nerwy,zaraz minie.