Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie i puls, drżenie rąk i nóg

Rekomendowane odpowiedzi

halo,młody!- jeśli palisz i pijesz- STOP!!!!Mam nadzieje,że nie jarałeś jakiegoś swiństwa i nie nadwyrężałeś się na siłowni.Ćwiczenia siłowe podwyższają ciśnienie.Natomiast gimnastyka,pływanie czy inne lżejsze formy aktywności w granicach rozsądku-nie.Zrób koniecznie te badania i pokaż je kardiologowi.Bo na podstawie ,,rzucenia okiem * na ciebie skąd będzie wiedział ,co w tobie siedzi.Zrób jeszcze badanie krwi TSH- co wskaże czy tarczyca twoja dobrze działa.Zaburzenia w jej pracy też mogą być powodem sensacji sercowych.Idż do lekarza 1 kontaktu niech ci da skierowanie na te badania krwi.Jak ci nie da na wszystkie,to dopłacisz w laboratorium.Są niedrogie.
Dzięki za odpowiedzi :) jestem wdzieczna :) Robiłam sobie badania tarczycy za pierwszym razem miałam ponad 7 a granica jest do 4 ale po 3 miesiacach zrobiłam znowu badania i mam w granicy normy. Nie jaram żadnych świństw a za alkoholem nie przepadam , fajki pale ale tak 4-5 dziennie to raczej mało.
Gość darljjjj

Mam pytanie moja mama walczy z cisnieniem bierze leki ale to raz pomaga raz nie bierze rano valzek 160mg i o 20.00 amplopin 5mg i raz jest spokoj 5 dni raz tydzien ale tak czy tak sa skoki cisnienia raz miala 150/110 puls 80 i ma przytym drgawki i zimno sie robi i w tedy bierze captroplor 25 mg Lekarza teraz przepisal ze by zwiekrzyc dawke valzek dwie tabletki na raz rano po 160mg i o 20.00 amplopin 10 mg czy tak mozna?? Wyniki badan w porzadku czy to moze byc nerwica??