Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nie daję sobie rady z nerwicą mimo terapii psychologicznej

Sandra91

Rekomendowane odpowiedzi

Błagam o pomoc... nie wiem co mam robic.. nie daje sobie rady z nerwica chodze do psychologa/psychiatry... czesto rozmawiam o swoich problemach biore pramolan,persen,hydrocyzyne,validol,pije duzo melisy i dalej nic :(:( Mam dopiero 18 lat.. nerwica meczy mnie juz od prawie roku:( Mam wszystkie mozliwe objawy.. Wydaje mi sie ze zwariowałam.... zaczynam mówic sama do siebie .. jak dostaje *ataku* głosno tłumacze sobie ze to tylko nerwica... ze sama sobie to wmawiam.. troszke pomaga. Boje sie jezdzić autobusami.. bardzo czesto zwalniam sie z lekcji.. przestałam chodzic na dyskoteki. nie wiem czemu ale panicznie boje sie trafic do szpitala.. Boje sie ze jak omdleje na ulicy to nikt nie zareaguje :(:( zaczynam bac sie wszystkiego... a najbardziej śmierci:( Kiedyś byłam imprezowiczka co piatek i sobote balety wyjazdy pod domki .. nocki u kolezanek ..domówki.. co jakis czas po szkole piwko w parku .. a teraz? od 7 miesiecy nie pije ..nie chodze na balety :( Strasznie mi tego brakuje... chce zaczać zyć normalnie! Panicznie boje sie pic alkohol. co mam zrobić? bez nie go nie potrafie sie dobrze bawić.. wiem ze to brzmi idiotycznie ALe dzieki niemu potrafiłam sie rozluznić.. Na imprezie bez alkoholu mysle tylko o nerwicy i o tym ze zaraz mnie dopadnie jest mi duszno słabo .. po 30 minutach wychodze i wracam do domu:(:(:( Proszeee... pomocy..
Powiem szczeże że nie ma jednego leku na nerwicę, myślę że wystarczy poczytać inne posty gdzie rozmawiamy i żalimy sie sobie, poczytaj... a alkohol pobudza, kawa, cola, papierosy dla nas nerwicowców to zabójcy. Ja nerwicę mam już 12 lat nie tykam tych używek, czasem jest super dzień a czasem do d....tak to już jest z tą chorobą :((( pozdrawiam
wiesz... na nerwicę leków nie ma- są tylko rózne, które minimalnie tłumią objawy, ale najważniejsza jest psychoterapia i znalezienie przyczyny swoich lęków... A z tym alkoholem to koledzy mają rację, może lepiej, że się ograniczyłaś. Zapraszam na wątek * nastoletnią nerwicę* - bo wsparcie jest najważniejsze:) 3maj się...