Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość luisa2008

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od 4 lat mam bol w mostku a wlasciwie pod mostkiem.Odczuwam go gdy spinam miesnie,np razem dlonie,lub w trakcie wyginania i ruchu ciala.Mn.3 lata temu bylam u lekarza domowego,poniewaz w nocy z bolu nie moglam sie przekrecic na drugi bok i wziasc jakiegos procha przeciwbolowego, nie kierujac mnie na badania przepisal Diclofenac w tabletkach,przeciwbolowe i przeciwzapalne ,w trakcie brania i tak czulam bol.Dzis jest juz 4 rok,raz boli mniej czasem bardziej,czy to juz tak zostanie??przeczytalam gdzies na forum ze to moze byc od kregoslupa?gdy sie ponapinam faktycznie boli mniej,chcialam jeszcze zaznaczyc ze od 17 roku mam czestoskurcz,prawdopodobnie bo jeszcze nie zlapany na usg.Dzis mam 36 lat(mieszkam w uk gdzie sluzba zdrowia jest pod psem)i w obu przypadkach jestem lekcewazona,zaznaczam ze tu musiala bym byc 3 min przed smiercia zeby sie dostac na specjalistyczne badanie.Moze ktos z Was cos podpowie.Dziekuje.
Aby nie dżwigać dziecka są proste sposoby- mały stołeczek do wchodzenia na krzesło,albo wyjęcie jednego szczebelka z boku łóżeczka.Wtedy dziecko samo wchodzi i wychodzi z łóżeczka.Jest to dla niego bezpieczniejsze.U mojej sąsiadki dziecko 2 letnie wychodziło górą z łóżeczka i spadło łamiąc obojczyk.Zapisz się na gimnastykę,załatw na ten czas opiekunkę do dzieci.Jakąś ciotkę lub babcię.Przy okazji oderwiesz się od domowego kieratu pod pretekstem naprawy kręgosłupa.