Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od momentu kiedy dostalam 2 ataku w swoim zyciu, migreny z aura ( typowe objawy dla migreny z aura ,czyli zaburzenia wzroku , mowy , odretwienie ciala i b. silny bol glowy )i wyladowalam w szpitalu, mam to samo .Potworne zawroty w glowie , uczucie dretwienia roznych czesci ciala,strach tak obezwladniajacy ze nie jest sie w stanie nic zrobic, uczucie dusznosci ,nog jak z waty,nierealnosci, lekkie drgawki i trzesiaczka, takie objawy pojawiaja sie czesto bez powodu, czasem pojedynczo czasem wszystkie razem...w szpitalu mialam zrobione wszystkie bedania ,wyniki wykluczyly powazne choroby typu goz mozgu itp.i dlatego lekarz postawil diagnoze migrena , zapisal mi jakies tabletki na zlagodzenie ataku migreny i po 7 dniach wyposcil ze szpitala , jednak po powrocie do domu objawy ktore wczesniej przypisywalam temu co zostawil po sobie atak migreny nie ustapily , a wrecz jest jeszcze gorzej niz bylo , bardzo czesto lapia mnie objawy typowe dla nerwicy , i nie wiem juz sama skad biora sie te dolegliwosci i jak sobie pomoc...nawet tlumaczylam sobie ze byc moze jest to jakas przeciagnieta aura przed atakiem migreny ,(bo od tamtego momentu zdarzyly mi sie jeszcze dwa takie ataki wlasnie migreny z aura ), jednak wszedzie gdzie tylko czytam na temat migren, twierdza ze pomiedzy atakami , czlowiek czuje sie dobrze i nic mu nie dolega...a moze tak boje sie tych atakow migreny ze wywoluje u siebie nerwice na tym tle...a Wy jak myslicie?kasia2000---najlepiej zrob sobie wszystkie badania to cie uspokoji..