Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica i tabletki antykoncepcyjne

tekilla89

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie czy przez tabletki mozna sie nabawic stanow lekow i depresji przy nerwicy ? Sama sie juz nad tym zastanawiam. Biore juz 5 opakowanie i sie zastanawiam czy powinnam dalej brac.. Bo przed rozpoczeciem pierwszego opakowania nie mialam *glupich mysli* dopiero pojawily sie one pozniej.. jakie badania trzeba zrobic zeby zobaczyc czy te tabletki sa dla mnie odpowiednie? Jest w ogole takie badanie? Moze glupi wpis ale pomozcie :(
Coś w tym naprawdę jest.Od kiedy brałam tabletki miałam duszności bóle w klatce i wilczy apetyt,Kiedyś to nawet tak mnie coś ścisneło w sercu,ze myślałam,że mam zawał.Taki lęk mnie ogarnął,że myślałam umieram.Jak w końcu odrzuciłam objawy ustapiły,ale pojawił się lęk przed ciążą,jak ja unikałam zbliżeń.Po jakimś pół roku zaczęłam brać nowe pigułki,które biorę do dziś,ale niestety objawy powróciły.Mam lęki,nadciśnienie,częste bóle głowy,szumy w głowie i cierpię na totalną bezsenność.Nie da się tak dalej żyć.Czuję że wpadam w depresję
aby brać tabletki ,trzeba najpierw zbadać przebieg cyklu hormonalnego kobiety,a nie na ślepo -recepta i cześć.Wielu ginekologów przepisuje tabletki bez badań.Moja kuzynka praez 10 lat brała wciąż te same tabletki,wskutek czego zachorowała na ciężką zakrzepicę.Jedna noga w udzie jej spuchła.Była grubsza o 10 cm.Rezonans czy tomografia wykazała ciężką zakrzepicę.Paliła papierosy,co przy tabletkach jest zakazane stanowczo.Już kilka lat musi brać tabletki przeciwzakrzepowe.Inaczej grozi jej nagła śmierć jak Kamili Skolimowskiej.lepiej nie używac tabletek .Są inne sposoby.