Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pleców i w okolicy łopatki promieniujący do ręki

tekilla89

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu, odczuwam bóle pleców.. Ale od jakich dwóch dni dziwny bol z tylu tak jakby koło łopatki promieniujacy na lewa reke. Dodam ze mam skrzywienie kregoslupa i siedząca prace, od jakiegos tygodnia tez dokuczaja mi bole głowy. Jestem osoba nerwowa i jak mi sie cos dzieje, cos mnie boli to zaraz wmawiam sobie rozne choroby :/ Cwicze troche w domu rozciagam sie , ale to nic nie daje, a te dziwne uczucie na plecach juz zaczyna mnie draznic.. Pomozcie :(
Gość ćwicz.W pracy co god
b ćwiczenia wzmacniające mięśnie klatki piersiowej i grzbietu.Kup sobie drążek,zainstaluj w futrynie drzwi i wiezaj się na rękach za każdym razem jak wchodzisz do pomieszczenia.Koniecznie zaraz po wstaniu z łóżka.Kup sobie sprężynę i rozciągaj ją ćwicząc z przodu [na wysokości klatki] i z tyłu .
cześć. mając podobne bóle (nerwobóle-nie pomagały żadne leki przeciwbólowe w rozsądnych dawkach) zastosowałem (pisownia fonetyczna) tajczi czy coś w ten deseń. pisze *coś w ten deseń* dlatego, że nigdy nie uczyłem się tajczi, ale widziałem jak się to ćwiczy i intuicyjnie robiłem to samo.. nie wiem czy to włąsnie te ćwiczenia, czy autosugestia, ale bóle przeszły mi jak ręką odjał. jeszcze nie chce mi się w to wierzyć. zdarzyło mi się to 2 razy. pozdrawiam