Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak poprawy po Asertinie 50

Gość kkaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj. Biorę Asertin 50 od miesiaca i mi pomógł odzyskać równowagę. Przez pierwsze dwa tygodnie czułam się paskudnie, miałam sporo skutków ubocznych, zawroty i ból głowy, otępienie i mdłosci oraz ból żołądka, nie miałam też apetytu i ogólnie widziałam same przeciw jak zaczęłam przyjmować ten lek. Co prawda w ulotce jest wyraźnie zapisane jak on może działać, ale na każdego będzie oddziaływał inaczej. Po miesiącu stosowania mogę powiedzieć, że czuje się dobrze. Nie mam żadnych czarnych myśli, dobrze śpię, nie mam napadów lęku ani objawów somatycznych nerwicy, nie boli mnie głowa, mam jakby więcej siły i energii. Lekarz zalecił mi branie Asertinu rano, bo można mieć problemy ze snem łykając go wieczorem. Jednak nie biorę go samodzielnie, dodatkowo przyjmuję jeszcze Fluanxol 50 i myślę, ze póki co mogę powiedzieć, ze mój psychiatra trafił w odpowiednie leki dla mnie. Tak wiec na efekty musisz jeszcze trochę poczekać, jakby po dwóch lub trzech tygodniach nie było żadnej zmiany na lepsze to porozmawiaj ze sowim lekarzem i niech ci zmieni leki. A tak w ogóle to same leki cudów nie zdziałają, ważne jest jeszcze pozytywne myślenie, ruch na świeżym powietrzu, psychoterapia, medytacja i relaksacja. Warto zapoznać się z tymi technikami, naprawdę to połowa sukcesu w walce z nerwicą i depresją, wiem, co mówię, bo cierpię na obie dolegliwości. Pozdrawiam :-)