Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Otępienie, uczucie ciężkiej głowy i brak koncentracji

Gość patii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. mam zaledwie 16 lat.. zawsze bylam super zadowolona dziewczyna.. i do tej pory mam badrzo duze poczucie humoru.. kazdy ma mnie za wesola osobe.. ale to tak naprawde tylko taka moja gra.. smieje sie.. ale nie jestem zadowolona.. 2 lata temu mialam bardzo stresowa sytuacje.. ale na szczescie po kilku dniach wszytsko sie wyjasnilo... po miesiacu od tej sytuacji zaczelam dostawac wyskiego cisnienia.. dziwnie sie czulam.. wieczorami bylam smutna bardzo.. gdy chodzilam do szkoly,sklepu to robilo mi sie odrazu goraco chcialam wracac do domu jak najszybciej.. bo tu czuje sie najbezpieczniej.. ciezko mi sie oddychalo.. ale najgorsze jest to ze mam jakas taka ciezka glowe.. nie moge sie na niczym skupic.. i to juz od bardzo dawna.. codziennie ranow staje z nadzieja ze jest dobrze.. a tu nie od ponad roku jestem taka przybita i ta glowa.. taka dziwnie otumaniona jestem.. gdy wychodze ze znajmoymi zapominam o tym i jest inaczej.. ale pozniej wszytsko wraca.. cos porobilo sie tez z moim wzrokiem.. a dzis jak nigdy mi zesztywnial kark.. bylo to w szkole.. cala czerwona sie zrobilam , serce mi bilo.. nie wiem.. co ze mna? co wy sadzicie o tym??
Jak bym to ja pisała.. identyczne objawy, wszystko takie samo.. :) no tylko wiek sie nie zgadza ;( niestety.. latka leca.. Kochana, do lekarza , najlepiej psychologa albo psychiatry.. neerwica jak nic :) bynajmniej, z mojego punktu widzenia.. anim jednak zachaczysz o psyhciatre itd idz porób badania, być moze problem tkwi nie tylko w psychice ale również i w orgaznizmie.. 3mam kciuki :)
dziękuje Ci bardzo za odpowiedz.. ja wiem , ze jestem mloda i nie jestem lekarzem ale sama sobie tak poczytalam na necie i tak mi sie wydaje ze cos nie tak.. nie wiem czy to nerwica czy co.. w kazdym razie nie wymyslam sobie tego.. najgorszy jest ten *bol* glowy.. to nie bol.. ale taka ciezka ta glowa.. tak jakby mi dretwiala.. kiedys mi nawert kark tak zesztywnial.. ja sie boje isc do lekrza.. boje sie mamie powiedziec.. ze juz ponad rok sie tak czuje.. ;// juz sama nie wiem :((
Witam Pati Nic sie nie bój tylko powiedz o tym mamie i jak najszybciej poszukajcie specjalisty dla ciebie psychiatry, psychologa, mozesz takrze skorzystac z opini lekarza rodzinnego, u mnie tez tak bylo a nawet gorzej chodzilam po lekarzach az w koncu lekarz rodzinny wyslal mnie do psychiatry bo to NERWICA która trzeba leczyc dostałam leki i wszystko przeszło takze glowa do góry i do lekarza.Pozdrawiam i zycze powodzenia bedzie dobrze

Tak czytam waszych wypowiedzi i właśnie też mam takie objawy, ciężka głowa, ospałość, czasami jest to ból głowy a czasami jakby dretwiała . . . Chodze po lekarzach prywatnie i przerz NZOZ jednocześnie. Stwierdzili właśnie że to przez nerwy więc pora na mnie wybrać się do psychologa. Te objawy mam dosyć długo. Pozdrawiam