Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki cholesterol

Rekomendowane odpowiedzi

Sam sobie szkodzisz RADOLLO.Ten co zastrzelił tez tak mówił.Co ty się tak denerwujesz.Nerwy tez podnoszą cholesterol,a Ty jesteś w ciągłym stresie.To jest twoje zdrowie i go sobie sam rujnujesz.Czy to taki wielki cud pracować w więziennictwie.ja pracowałam w branzy ,gdzie byli straznicy ,którzy mieli super papiery a nie umieli strzelać(bo sobie załatwił),tak jak Ty normy na cholesterol.
zdrowa1 Doceniam twoją determinację w dążeniu do sprawiedliwości i prawdy. Ale ty kobieto żyjesz w jakiejś bajce!!! Miałem do wyboru pracę w więziennictwie lub przedstawiciela acha i jeszcze jeden wybór praca w hucie szkła ... Tam pracuje moja żona która zarabia 900 zł i pracuje po 28 do 30 zmian miesięcznie w gorącu, z oparami gazu i komponentów, które wdycha się przez czasami 16 godzin na dobę polecam spróbuj i dopiero twierdź co naprawdę jest ok. Jeśli chcesz mogę Ci taką pracę załatwić może przestaniesz śnić !!! Zresztą nie oszukałem badań, wyszły jakie wyszły a dzisiaj internista mnie przepuścił bo zmiany w cholesterolu są naprawdę imponujące, a wszystko to była ostra dieta. I gdzie ty tu widzisz naciąganie???????? Organizmu nie oszukasz!!! A poza tym, ile ty masz lat i doświadczenia w życiu??? Ciekawy jestem. Nerwy mnie ponoszą tylko wtedy, kiedy ktoś wypowiada się na czyjś temat, nie mając pojęcia bladego o czyjejś sytuacji. Pozdrawiam!!!
Kochany Radollo ! Ja jestem kobietą na emeryturze,która przepracowała 35 lat w branzy bankowej praktycznie przeszłam wszystkie szczeble awansu zawodowego-od pracy w sortowni gdzie trzeba było przewalać dosłownie tony bilonu i je policzyć .Pracowałam w banku który obsługiwał miasto 70 tys. plus powiat(a wtedy były to lata 70-te i był na tą aglomerację jedyny).Tak widzisz ,że moje początki pracy zawodowej wcale nie były takie łatwe jakby się niektórym wydawało(w tej sortowni pracowałam 3 lata).Potem były trochę łatwiejsze stanowiska może fizycznie ale za to bardziej psychicznie wykańczały.Przed do staniem innego stanowiska wielu nauki uzupełniającej.Teraz pracownice banku nawet te w sortowni mają lżej gdyż w tym samym mieście jest 12 banków a więc i praca w tejże sortowni jest mniejsza. Radollo myślisz ,że ta praca w więziennictwie jest taką wymarzoną pracą dla Ciebie,myślę że jest to bardzo psychicznie wykańczająca praca.Sam napisałeś organizmu nie oszukasz,wrócisz do dawnego jedzenia i co w tedy z twoim cholesterolem?pracodawca nie będzie tego widział a twój organizm będzie niszczał.Może lepiej zostać tym przedstawicielem handlowym -czy to jest zła praca. Życzę Ci spełnienia twoich marzeń i DUŻO ZDROWIA.To co ja napisałam w innych postach to tylko z troski bo ja zawsze ludziom dobrze życzę.
zdrowa1, Dziękuję za troskę, naprawdę doceniam. Nie chciałem być opryskliwy, za co przepraszam. Widzę jednak doświadczenie, które nabyłaś (chcąc - nie chcąc) jednak życie w realnym, dzisiejszym świecie nie jest za różowe... Cholesterol jest chorobą cywilizacji (min. moje pokolenie) zbyt duży pęd i zbyt duży nacisk. Pamiętam czasy kiedy tego nie było. Kończąc temat życzę tobie jak i osobom które mi doradzały, lub podzielały moje zdanie, zdrowia. I to jest coś czego nie można ani kupić, ani nabyć... ma się je lub nie... będzie się miało lub nie (dalej uważam że, to temat rzeka...) Naprawdę dzięki za troskę... jeśli byłem nieuprzejmy przepraszam!!!

Witajcie, Mimo diety możliwie bez cholesterolowej, moje wyniki się pogarszają. Wynik wzrósł mi o 60 jednostek w ciągu 1 miesiąca. Było 238 , a teraz jest 298. Zaczynam się tym trochę martwić. Waga ciała coraz bardziej spada, a cholesterol nadal rośnie. Nie wiem, co może być przyczyną. Co może wpływać na wzrost cholesterolu? Proszę podzielcie się ze mną swoimi doświadczeniami w tej sferze. Dodam, tylko że choruję na hipokalemię i mam niedomykalność zastawki mitralnej. Pracuję fizycznie. Kardiolog powiedział mi kilka lat temu, że moje serce może nie przetrwać zawału i muszę dbać o siebie. Muszę wybrać się do kardiologa, ale nie mam na razie gotówki. Obecnie mieszkam w innym województwie i nie wiem, czy mam szanse dostać się na NFZ. Na razie się wstrzymam z wizytą. Pozdrawiam

Wysoki cholesterol nie jest dobry dla zdrowia. Więc zaczełam czytać o metodach wykrywania zawału serca i trafiłam na zestaw testów Caretest Heart. Czytałam nawet na zagranicznych forach, że cieszą się dużym wzięciem. Nigdy nie kupuje nic czego wcześniej nie sprawdze, czyli nie poczytam o tym. Dlatego sądzę ze te testy powinny być w każdym domu w apteczce.

Gość Siedemnastolatka

Witam, mam problem z wysokim cholesterolem (moje wyniki całkowity: 227 HDL:51 triglicerydy: 72 LDL: 161,4). Brałam przez 4 miesiące Tulip, potem lekarz rodzinny kazał przestać i przyjść po dwóch miesiącach sprawdzić czy znów urósł. Niestety dowiedziałam się, że tak. Znów zalecił mi to samo... prawdę mówiąc leki wywołują u mnie na początku ból brzucha, a nawet zaburzają cykl menstruacyjny (20 dni przerwy). Samo to, że mam 17 lat i już problemy z cholesterolem jest dziwne. Tym bardziej, że jestem szczupłą i aktywną fizycznie dziewczyną. Nigdy nie jadłam tłustych dań, bo jestem bardziej skłonna do kurczaka i różnorodnych sałatek. Teraz zastanawiam się nad wizytą u kardiologa, bo lekarz rodzinny zaleca mi postępowanie tak samo jak pół roku temu. Myślicie, że co powinnam zrobić?

Gość Ewa30zToF

Wysoki poziom cholesterolu nie jest związany z wiekiem i nie mają go tylko osoby, jedzące tłuste potrawy, ale np. lubiące słodycze, pieczywo piekarnicze (drożdżówki, pączki itp.). Jeśli leki Ci nie służą, warto poprosić lekarza o ich zmianę. Na wyniki leczenia w niektórych chorobach trzeba czekać nawet kilka miesięcy, więc się nie zniechęcaj natychmiastowym brakiem poprawy.

Gość Kazimierz60

Ciekawe jest to, że w 1971 roku - norma cholesterolu wynosiła 400 a teraz poniżej 200, czyżby dziwny zbieg okoliczności?:) Jeśli ktoś ma rzeczywiście wysoki cholesterol, np: powyżej 300, to może sobie pobrać proargi9+. Kupuję dla siebie i całej rodziny ten produkt i nie mamy już problemu z nadciśnieniem ani podwyższonym cholesterolem, ale uwaga: ten produkt jest tylko dla tych osób, które szukają naturalnych rozwiązań. Zajrzyjcie sobie na http://synergypoland.pl jest tam masa informacji o tym produkcie i o korzyściach jakie daje, nawet mój znajomy lekarz kardiolog go stosuje.

Ja zbiłem szybko nie tyle cholesterol co o wiele groźniejsze trójglicerydy przy pomocy specjalnej Witaminy C Molecul o przedłużonym uwalnianiu żeby zlikwidować stany zapalne w organizmie przez co wątroba produkuje mniej cholesterolu oraz rano i wieczorem dużą łyżkę Ostropestu mielonego. Teraz jest OK.