Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki cholesterol

Rekomendowane odpowiedzi

nikok następny !!! Przepraszam to jest link dla debili ??? taką pomoc możecie sobie w d*** wsadzić!!!! Jak szukasz rekordów pajacu to zajrzyj na www@debil.cholesterol.pl pasujesz supeeeer!!!! mógłbyś być nawet wydawcą!!!! Bawi cię to ??? że, ktoś ma problem ??? i trafia na klienta twojego pokroju??? Baw się dalej człowieczku!!!! Mam nadzieję że, będziesz miał podobny, lub gorszy dylemat.
a właśnie ,że można jeśli sie nie je żadnych tłuszczów zwierzęcych,a same roslinne,np.pestki ze słonecznika,dyni,codziennie ze 3 łżki oliwy extra wergine,same warzywa.Ja tak często nie mierztłem cholesterolu,ale w ciągu 2 tyg.był całkowity 240,a było 310 dwa tygodnie wcześniej.Trójglicerydy były ok.230,a spadły ma 89.Z tym,że codziennie pływałem,zero alkoholu,nie palę.Jestem szczupły.Do radollo---przeczytaj sobie artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy**.Stosuje się do zaleceń tam zawartych.Przede wszystkim nie można jeść potraw zawierających jednocześnie cukier,mleko i jajka ,np.naleśniki,lody ,ciasta i torty.Wypróbowałem na sobie ,że codzienna porcja ruchu[lubię pływac],wybitnie poprawia HDL.Natomiast niewielka ilość alkoholu i trójglicerydy skaczą bardzo w górę.Nie będę tu pisac szczegółów,przeczytaj ten artykuł,a wszystkiego sie dowiesz.Jak jak musiałem szybko obniżyć,to 3xdziennie jadłem warzywa,rano-cebula duszona na oleju,potem zupa jarzynowa-właściwie same warzywa gotowane,płatki owsiane górskie ugotowane na wodzie z dodatkiem otrąb owsianych,leczo [cebula ,papryka,cukinia,pomidory].Dziennie 2-3łyzki otrąb owsianych,nasiona wiesiołka co najmniej 2-3 łyżeczki,pestki ze słonecznika ,dyni...Otręby owsiane zawierają najwięcej błonnika,który usuwa cholesterol.To tyle.I nie wkurzaj się ,bo w internecie jest tylu idiotów ,których istnienia nie podejrzewałem przed zakupem komputera.
moja koleżanka zbiła cholesterol z 340 na 190 bez leków,a samą dietą w ciągu 2 tygodni.Można tak szybko zbić jeżeli podwyższony chol.jest od niewłaściwej diety,a nie jest wrodzoną cecha organizmu.Ona przed pierwszym badaniem była tydzień w delegacji i jadła McDonaldy,kasznke z grilla,serniki i słodkie napoje piła w dużych i ilościach,i gorzałę,papierosy.Dwa tygodnie jadła same warzywa,codziennie rowerek
Cześć Aga.ja nie bronię SOSO ,ale czy to jest normalne zbijanie cholesterolu pod normy aby dostać pracę ?To znaczy wszystko można załatwić aż strach się bać.Taki jeden pracował jako strażnik w więzieniu i miał zaświadczenie o dobrym stanie psychicznym a za kilka dni zastrzelił chyba 3 osoby bo był w stresie(osoba zrównoważona psychicznie w stresie nie strzela).Może ten gość też zaświadczenie załatwiał pod normy.Sorry aga ale to jest niestety CHORE.
Witaj zdrowa.Ja nie chce wnikac w szczegóły gdzie Radollo chce pracować i jaki jest jego stan psychiczny.Mi chodzi tylko o to ze jeżeli ktoś potrzebuje pomocy i pisze na forum to postarajmy się mu pomoc ,czy to tak ciężko zachować przy tym jakaś kulturę?Nie znamy siebie nawzajem wiec jakiś szacunek powinien być.Ja przynajmniej nie umialabym do kogoś napisać w jakiś bezczelny sposób.
Droga Ago ,ja nie rozumiem Twojego toku myślenia-co tu było nie kulturalnego.A jakiej pomocy szuka Radollo ,takiej ,że chciał oszukać pracodawcę i przedstawić sfałszowane wyniki badań aby uzyskać ,,wymarzoną,,pracę.SOSO napisał prawdę o cholesterolu a co prawda jest nie kulturalna? Ty po prostu bronisz patologię a to niestety trzeba tępić właśnie poprzez pisanie prawdy.Czy bezczelnością nie jest oszustwo(w tym przypadku -wyniki badań).W ogóle nie rozumiem Twojego oburzenia.Może jestem za uczciwa?
Gość głos rozsądku
Przestańcie juz z ta dyskusja.Prawda jest taka ,że radollo jest na progu cukrzycy i jego układ krążenia jest zagrożony przez cholesterol.Jak mu pomóc? Otóż powinien przejść na dietę obniżającą cholesterol,na stałe.Zero alkoholu i palenia.Szczegółowe badania cukru.To jest dla niego pomoc.Zbijanie wyników tylko dla lekarza jest głupotą i zamachem na własne zdrowie.
zdrowa1 Nie słyszałem nigdy żeby ktoś z nadmiarem cholesterolu był przez to seryjnym mordercą. Albo zły wpływ na ciebie mają gazety, albo musiałaś się ostatnio naoglądać Gwiezdnych Wojen. Wszystkie wyniki badań (łącznie z psychologiem i psychiatrą, jeśli cię to interesuje) mam bardzo dobre. Na egzaminie ze sprawności fizycznej miałem najlepsze noty chociaż nie ćwiczę i podszedłem do tego z marszu. Nie jest oczywiście rozsądne zbijać cholesterol farmakologicznie, ale zastanawiam się co ty byś zrobiła gdybyś miała na to 4 dni??? a na pracy bardzo by ci zależało??? Już widzę jak szamiesz jabłuszko i popijasz kefirkiem. Na pewno byś zbiła ale bąka. Więc proszę cię nie pieprz dyrdymałów nie zamierzam nikogo zastrzelić. Ubawiłem się setnie!!!