Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicy serca a napady arytmii

tersa

Rekomendowane odpowiedzi

Od wielu lat cierpię na arytmię. Leczona jestem betablokerami - ostanio concorem. W ostatnim okresie bardzo nasiliła się częstśc napadów Odczucia mam ppodobne jak opisywane przez innych uczestników forum. Mam pytanie do forumowiczów - czy w tracie napadów arytmii odczuwacie bóle w okolicy serca , jak są silne i jak długo trwają.Nie mam zmian w ekg, usg prawidłowe.
Właśnie ostatnio nareszcie udało się Holterem zarejestrowac niestety, napadowe migotanie przedsionków, a do tego trochę przedwczesnych pobudzeń nadkomorowych i komorowych, ale te ostatnie są w zasadzie bez praktycznego znaczenia. Obecnie znajduję w trakcie badań tarczycy. Ekg spoczynkowe i wysiłkowe bez zmian.Pozdrawiam, odezwij się jeszcze.
Przez 25 lat cierpiałam na tachykardię napadową / czestoskurcz nadkomorowy/, ilość uderzeń nawet do 220, po beta-blokerach czułam się źle ponieważ mam niskie ciśnienie.Częstoskurcz uszkodził mi serce .Mój problem został rozwiązany przez tylko jednego bioterapeutę: Pana Andrzeja Lewandowskiego, już po pierwszym seansie czułam się lepiej. Obecnie nie mam napadów. Polecam, warto spróbować