Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

radzę tego nie lekceważyć.Przy niskim cisnieniu może byc tak[choć nie musi,],że przez dłuższy czas boli bardzo głowa,a następnie ,najczęściej w nocy,dochodzi do częściowego niedowładu.Wskutek spadku ciśnienia ,a więc spowolnionego przepływu krwi przez tętnice następuje zakrzep tętniczy.i krwotok mózgowy .Dzieje się tak często u osób starszych ze zm. miażdżycowymi w tętnicach.Ale guz mózgu to tez może być,chociaż nie musi.Może byc nawet nerwica.Szybko do neurologa,najlepiej na oddział na ostry dyżyr.
Gość Kiepska sprawa
*Wskutek spadku ciśnienia ,a więc spowolnionego przepływu krwi przez tętnice następuje zakrzep tętniczy.i krwotok mózgowy * Chyba na odwrót.A objawy moga sugerować guz mózgu.W każdym razie polecam kurację likwidującą zakrzepy.Niestety z tego co czytałem wynika że dobrze przeprowadzona daje likwidację około 100% zakrzepów w naczyniach krwionośnych dopiero po conajmniej roku.
szok migreny miałam raz na miesiąc pracowałam w aptece 25 lat i troche znam sie na lekach i brałam je pod kontrolą lekarza i on sam mi to zaproponował taką metode bo bóle migrenowe były nie do wytrzymania Gdyby mi chcieli piłować czaszke na żywca to bym sie zgodziła tylko żeby przestało boleć i co ty na to szoku w dalszym ciągu jesteś zdziwiony czy troche mniej pozdrawiam ps wątróbka i żołądeczek w porze hej
Gość ZygmuntFrojd

Jeśli miewa się mdłości, pobolewania głowy, osłabienie to przyczyn może być wiele! Może to być nic groźnego a może to być krwawienie śródczaszkowe. Krwawienie krwi do mózgu z nieszczelnej/pękniętej tętnicy. Koniecznie zrobić tomograf głowy albo rezonans. Tomograf szybciej robią bo w pare minut. JA miałem takie objawy często. Ale albo miałem mdłości albo ból głowy nigdy na raz. Mdliło mnie a ja myślałem że od żołądka. Nie mogłem przyjmować większości leków jak antybiotyki czy leki przeciwdepresyjne. Nawet po IPP robiłem się otumaniony. Głowa mnie nieraz bolała to myślałęm że od przewlekłych stanów podgorączkowych. W końcu któregoś popołudnia doznałęm tak silnego bólu głowy jak nigdy i bardzo szybko zaczeło narastać zamroczenie. Nie miałem siły nawet siedziećna łóżku. Wezwałęm pogotowie i film się urwał. Obudziłem się po operacji mózgu - krwawienie z tętniaka mózgu i 2 krwiaki. Krwiaki musiały się zrobić już wcześniej zanim pękł tętniak. Nie lekceważcie takich objawów.

Gość ZygmuntFrojd

Dodam że 3 lata wstecz miałem rezonans głowy i zupełnie nic nieprawidłowego nie wykazał. Wszystko było OK. Dlatego lekceważyłęm te różne dolegliwości bo się uspokajałem żę 3 lata temu rezonans wyszedł OK. A w ciągu 3 lat ...........