Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość kamilkawka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiego czasu mam taki problem a mianowicie od czasu do czasu popadam w paranoje .Niby nic mnie nie boli cały czas czasem cos zakuje ugniecie tak jakby w łopatkach a ja zaczynam myslec analizowac co mi moze byc co jest grane i wtedy zaczynaj (lekkie bóle) sie pojawiac bole w roznych miejscach ciała jest mi tak jakby słabo nie umiem znalezc sobie miejsca nie umiem usiedziec.Cisnienie skacze mi w momencie jak z reguly mam 130/77 do 80 to nagle mam 155/86 nawet raz do 180 ale to juz myslalem ze zaraz umre i nie umarlem przeszlo... . Po takich *atakach* robie sie senny i tak jak to nagle przychodzi tak odchodzi .Czesto jak jestem na kacu to tak mam. Dodam że robilem badania krwi wszystkie wyniki w normie procz enzymow watrobowych mialem podwyzszone dosc mocno bo alat 180 ale na usg nie wyszlo nic i jestem leczony farmakologicznie . Nie wiem czy sa to zalezne rzeczy czy nie.Wczoraj mialem *atak* juz nie wyrabiam caly dzien luzik wszystko ok ciesnienie w normie .Kłade sie spac a tu nagle sie urochamia niepokoj nie moge sie ulozyc i myslenie co jest ,i odrazu ciesnienie pod 160/83.Z reguly biore tabletke na cisnienie i czekam a czasem pomaga wypicie piwa w momencie sie czlowie uspokaja (zamula) .Mam 25 lat prosze pomozcie ja zadnych lekow uspokojajacych nie biore moze cos powinienem zaczas cos bez recepty co wam pomaga ? Mialem tez robione EKG lekarka powiedziala ze nie widzi nieprawidlowosci i ze to pewnie paczatek nadcisnienia jak myslicie ?
po pierwsze powinieneś przestać pić alkohol,nawet piwo.Twój wysoki Alat świadczy o uszkodzeniu wątroby- zrób Usg jamy brzusznej[wątroba,pęcherzyk żółciowy],szczegółowe badania krwi w kier.wątroby.Moze jakiegos wirusa wątroby złapałeś ,warto to sprawdzić.W USG wyjdzie ,co jest z wątroba-np.stłuszczenie czy kamica w woreczku czy,,cóś ** innego.Zrób tez badania na wirusa typu B i C.
Usg juz mialem wyszlo ze nie mam zadnych kamieni.Sa jakies lekkie stluszczenia i teraz biore leki a w grudniu mam isc na ponowne badanie krwi i sprawdzic czy cos pomoglo boje sie troche ze moze jakas zoltaczka sie przyplatala . W sumie nie wiem czy czekac do grudnia z tymi badaniami moze zrobic je wczesniej pod katem zoltaczki
Fakt Faktem przyznaje ze z dieta sobie troche odpuscilem przez te trzy dni tzn ilosciowo wiecej zjadlem i wczoraj wypilem ze 3 herbaty i jedna kawe wieczorem i moze to jakos tak wplynelo namnie ?? bo przez ostatnie 2 tygodnie czulem sie swietnie.Czego sie wystrzegac z jedzenia przy takich problemach watrobowych ?? moze wogole bez miesa sie odzywiac przez jakis czas ?? ryz ziemniaki chleb z maslem serki chude warzywa
te zioła to była mieszanka zrobiona wg. książki ks.Klimuszki.I brał sylimarol-też lek ziołowy.Ale zapytaj najlepiej lekarza czy możesz te ziółka pić.To było 11 ziól,kupiłam w sklepie i zmieszałam w odpowiednich proporcjach wg. przepisu z książki.ta mieszanka w książce była nazwana ,,na odtruwanie wątroby**.Tylko tytuł zapomniałam.
spytaj sie lekarza czy w twojej sytuacji na uspokojenie mozesz pić dziurawiec z melisą .To bardzo uspokaja.a twoje nerwy chyba biora si.ę stąd,że myśl ,iz w tak młodym wieku już musisz brać na coś leki- wytrąca cie z równowagi.Tylko spokój,nie pękaj.Zrób sobie badnia kontrolne i dbaj o siebie.