Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kto zna Anin - Warszawa

Gość magdalena

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o doktora z Anina to także mam bardzo dobre zdanie-profesjonalista, ma b.dobry kontakt z pacjentem, patrzy nie tylko na choroby serca, ale także inne dolegliwości, które wpływaja na serce. Odpowiedział na wszystkie pytania, kiedy byłam z mama na wizycie, skierował na szereg badań przygotowujących do operacji zastawki aortalnej (zwrócił uwagę, które paramerty badań należy *poprawić prze operacją*) Wprowadziłam mamie dietę, nakierowałam na aktywne spędzanie czasu. Po trzech m-c unormował się cukier, ciśnienie, w organiźmie nie było bakterii. Wiedza, którą zdobyłam pomogła mi dalej jakby przygotować mamę do operacji. Kiedy poszła na wykonanie badań do rejonowego szpitala- byłam zszokowana, że przez półtora tygodnia wykonano jedynie ekg,rtg klatki piersiowej, badanie krwi i moczu, wizyta ginekologa i stomatologa szpitalnego-żenada. Zamiast pacjenta zbadać zadano pytanie czy jest zdrowa. Rejonowy szpital skierował mamę na operację do Anina. Kiedy pojechałam z mamą do Anina, dodałam wyniki badań wykonane prywatnie (usg naczyń szyjnych, dolnych i inne). Gdyby nie te badania to anestezjolog nie wiedziałby, ze mama ma zatory w żyłach. Operację wykonał doktor Kuśmierczyk. Profesjonalista w kazdym calu. Brak mi słów, które wyraziłyby słowa podziękowania. zarówno kardiolog dr Szymański i kardiochirurg Kuśmierczyk to profesjonaliści. Mama jest niecały rok po operacji, trudno wracała do zdrowia, oprócz bółu fizycznego niestety psychika legła w gruzach........ale pomoc rodziny przyniosła rezultaty-obecnie czuje się dobrze, zajmuje swoim ogródkiem. Wierzyłam i modliłam się o zdrowie mamy...wiara czyni cuda. Pozdrawiam wszystkich, którzy sa przed operacją zastawki.

Witam wszystkich.Mam 35 lat.Jestem po udarze niedokrwiennym. Po badaniach dowiedziałam się że mam wrodzoną wadę serca.Dostałam skierowanie do Anina.Byłam na badaniach jednodniowych. Faktycznie mam ubytek PFO i zostałam zakwalifikowana na zamknięcie tego ubytku. Czekam teraz na termin tego zabiegu. Badał mnie lekarz .Bardzo miły, sympatyczny lekarz.Czytając to forum było mi bardzo przykro, że można pisać takie brednie- na temat Tego lekarza. Ja nie piszę po to, aby Go zareklamować - On tego zupełnie nie potrzebuje. Miałam wiele szczęścia (mimo moich problemów zdrowotnych) że trafiłam właśnie na Niego.To jest normalny człowiek o Wielkim Sercu. Pozdrawiam Pana kardiologa

Witam wszystkich mam kilka pytań dotyczących kardiologii i kardiologów w Aninie a mianowicie kto może wystawić mi skierowanie do tychże specjalistów(chodzi mi o to czy lekarz rodzinny z małej miejcsowości może takie skierowanie wystawić?? i ewentualnie co powinien napisać na tymże skierowaniu),jak długo trzeba czekać na wizytę?? który specjalista jest odpowiedni?? i ewentualnie ile kosztuje prywatna wizyta u pana doktora?? może macie Państwo jakis numer telefonu?? mój kolega od dawna miał wmawianą nerwicę,po moich namowach zaczął w końcu chodzic po lekarzach, wczoraj miał robioną gastroskopię lekarz pobrał do badania jakis wycinek zrobił rtg płuc, spirometrię i poszedł do pulmonologa który stwierdził że z płucami wszystko jest ok,ale wydaje mu sie ze ma tetniaka aorty.Jak mozna to sprawdzić?? dostał skierowanie od lekarza rodzinnego do kardiologa i na badania: ekg,usg,enzymów wątrobowych ale czy to wystarczy?? proszę o szybką odpowiedź dziękuję:)

Tętniaka aorty może wykryc echo serca, przeklatkowe lub przezprzełykowe, a także tomografia komputerowa. Skierowanie do Instytutu Kardiologii w Ainie wystawi mi zawsze kardioog w moim miejscu zamieszkania. Ale myślę, że lekarz rodzinny też może. Poradnia Wrodzonych Wad Serca w Aninie tel. 022 34 34 475 - sekretariat Klinika Wrodzonych Wad Serca w Aninie tel. 022 34 34 602 - sekretariat prof. Hoffmana adres: 04-628 Warszawa ul. Alpejska 42

Witam. Odświeżę trochę wątek. Czy ktoś z Was w listopadzie lub grudniu 2020 był w instytucie w szpitalu na jednodniowych badaniach? Czekam na termin badania, ale zastanawiam się, jakie jest tempo przyjęć? Czy jest zastój czy sukcesywnie są przyjęcia? 

Dowiedziałam się, że profesor kwalifikuje skierowania jakby raz w miesiącu. Jednak od mojego złożenia jeszcze nie było takiej procedury. Jest sporo skierowań i pacjenci czekają tak jak ja. Badania się boję, a jeszcze bardziej diagnozy. Mam oczywiście świadomość, że gorzej by było gdybym nie miała możliwości przebadania się. Tak więc nie marudzę i jestem dobrej nadziei. A! Przed przyjęciem na odział robią test kasetowy na covida.