Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kto zna Anin - Warszawa

Gość magdalena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magdalena
DZIĘKI ZA ODPOWIEDZ mój syn 16 lat będzie tam miał zamykany ubytek miedzdy przedsionkami pzrezskórnie tzw zapinka kiedy nie wiem czekam na zawiadomienie ponoć ok 1 rok minął dopier 1 m-c Bardzo sie boję szukam jakichkolwiek informacji na temat ANINA szczerze mówiąc głupieję bio jak czytam w internecie o Aninie - jego strukturę to martwię się czy mają wszystko co potrzeba czy jest w razie czego OIOM itp. mam pytanie kto Ci robił zabieg i gdzie na Alpejskiej? gdzie potem leżałeś na który oddziale jake sa tam zasady ???? magdalena
Dyrektorem Kliniki w Aninie nadal jest minister Religa... To powinno dać Ci częściowo odpowiedź na wyposażenie, warunki bytowe i fachowość personelu. Miałem operację wymiany zastawki i części aorty wstępującej. Po 8-miu dniach byłem w domu a lat mam 51. Będzie dobrze
Polecam bardzo Dr Piotr Szymański na co dzień w Instytucie Kardiologii w Aninie (robi echo serca) a prywatnie w Centrum Kardiologi Allenort (Warszawa) (także echo serca) i w Szpitalu Medicover, Warszawa, wykonuje echo serca i konsultuje - specjalizuje się w wadach serca i echokardiografii. Badałam się u niego w Poradni Wad Wrodzonych. Bardzo miły.
Pan doktor robi sobie po prostu reklamę ale jako lekarz jest mało bystry AniaB podstawiona przez lekarza odpowiada na post z MAJA 2005 ROKU! ! Nie ładnie tak panie doktorze wykorzystywać forum na reklamowanie się. Nie stać pana na porządną reklamę np. w gazecie, takich cwaniaków z Centrum Kardiologii Allenort , którzy reklamują się przez fora znam więcej, nie ładnie tak , nie ładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gość bezinteresowny
mogę się zgodzić, że wygląda to trochę jak reklama, ale poza tym, że jest tyci niefachowo prowadzona, sam efekt może być dobry; jeśli jest dobrym fachowcem to tylko się cieszyć, że chce nam pomagać i się nami zajmować; to o wiele lepsze niż spotkać się z lekarzami zblazowanymi, albo z przerośniętym ego, lub zwyczajnie leniwymi i bez pasji; wiem co piszę;
Niestety zawiodłam się na bezinteresowności lekarzy poza Tobą , bo nim nie jesteś a udzielając informacji rzeczywiście pomagasz ludziom jako osoba anonimowa , która naprawdę robi to z dobroci serca bo wiem ,że do Ciebie po tej poradzie nikt nie przyjdzie dalej się leczyć za kasę . Piszę tak dlatego ponieważ wielu lekarzy na forach medycznych oferowało udzielanie porad a potem jakimś cudem ponoć z nawału pracy nie odpowiadało na pytania forumowiczów tłumacząc się brakiem czasu lub obrażaniem się na ludzi ,który napisali prawdę ,że to jest po prostu bezpłatna reklama . Zobaczymy jak długo pan będzie udzielał porad kardiologicznych , zmienić zdanie można zawsze .
Dr leczy mnie i jest moim przyjacielem, a wpis jest sposobem w jaki sie staram odwdzięczyć za opiekę. Na internecie się nie znam a znalazłam po prostu hasło kto zna Anin i wpisałam *może nie jestem zbyt bystra* - no trudno. Przepraszam doktora za nieprzyjemności.
Gość bezinteresowny
I tak cała służba zdrowia jest płatna, więc nie ma co roztrząsać tematu. Jeśli pacjent nie umiera a chce się leczyć, to z reguły musi płacić. Jeśli nie, wtedy m o ż e być leczony byle jak. *M o ż e* - a nie: * m u s i * . Czasem wystarczą składki, ale najczęściej trzeba skorzystać z usług komercyjnych etc. Zależy co kto chce i czy chce i jak trafi. Wg mnie to normalne. I nie tylko u nas w Polsce. Mit o świetnej publicznej służbie zdrowia na zachodzie, szczególnie w USA, to stek bzdur. Wiele państw ma świetną socjalkę, owszem, ale publiczną służbę zdrowia toczy nowotwór na całym świecie. Więc każda inicjatywa - komercyjna lub nie - jest z pożytkiem dla pacjenta. Przynajmniej ma on jakieś możliwości. Gorzej gdyby nie miał ich w ogóle. Na marginesie, jak w innych sferach życia, jest tez w tej branży tyleż idealistów co zwykłych najemników. Tyleż ludzi z sercem i chęciami, ile wypalonych rutyniarzy, tyleż oddanych i o wspaniałym charakterze, ile słabeuszy i bezdusznych. Nie widzę specjalnego powodu do dalszej dyskusji, tym bardziej ferowania pochopnych wyroków;).
Szanowni Państwo, poprosiłem Panią Anię aby jeśli zechce umieściła informacje o mnie w internecie, za co jej serdecznie dziękuję, jednocześnie przepraszając za przykrość jaką, mam wrażenie niezasłużenie, ją spotkała na tym forum za *niezbyt dużą bystrość.* Zdrową 1 pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że wybaczy te formę *darmowej reklamy.* Co do porad udzielanych na forach - trudno je traktować inaczej niż jako wskazówki - prawdziwa konsultacja zawsze wymaga bezpośredniej, czasem długiej, rozmowy, zbadania, a nierzadko wielu spotkań żeby się dobrze poznać. Zatem tego rodzaju fora mogą stanowić jedynie źródło niezobowiązujących informacji, nawet eksperckich. Z poważaniem Piotr Warszawa.
Do Katarzyny , droga pani , jeżeli ktoś zadaje pytanie a odpowiedż *dostaje* po prawie 5 latach od napisania swojego postu to gdzie tu jest złośliwość z mojej strony ,chyba nie to , że śmiałam zwrócić uwagę panu lekarzowi ,który zlecił swojej przyjaciółce zareklamować siebie robiąc to bardzo nieudolnie. Bezinteresowny, w tym ,że się pan doktor zareklamował na forum to nie widzę ani inicjatywy, werwy , chęci czy cywilnej odwagi.
Gość bezinteresowny
:) -inicjatywa: bo być może ktoś poszukuje dobrego lekarza podobnej specjalności, prywatnej porady, dodatkowej diagnozy itd, a nie wie gdzie jak i co -werwa: bo energia i zapał to towar deficytowy także w prywatnych placówkach niestety, a w tym przypadku na pierwszy rzut oka wydaje się być inaczej -chęć: bo taka w cudzysłowie *reklama* zobowiązuje, i gdyby nie było chęci a wizyty były marnotrawieniem czasu i rozczarowujące, łatwo potem na forum zweryfikować danego lekarza i zrobić swoistą antyreklamę -cywilna odwaga: bo Pan Piotr Szymański sam zdecydował się przemówić a przecież nie było to konieczne, można było się z tego * wylizać * na 100 innych sposobów Hej, ale szanuje Twój punkt widzenia. I nie gloryfikuję Allenortu, Anina, tak samo jak nie śpiewam peanów pod adresem Akademii Medycznej na Banacha, szpitala na Szaserów, klinik w Gdańsku, Zabrzu czy w Krakowie. Nie oceniam, to bez sensu. Wszystkie te placówki mają zapewne plusy i minusy, a lekarze tam są świetni i średni zapewne. Ale nie mi mówić o ich kompetencjach:). Można pisać o konkretach-wrażeniach, po wizycie, zabiegu, leczeniu. Wtedy to ma sens. Nie znam osobiście tego Lekarza także;). pozdrawiam:)
Dzięki Bezinteresowny , ja wiem z Tobą można się dogadać( tzn. nie obrażasz ludzi) Zgadzam się z inicjatywą , no tak jak ktoś poszukuje kardiologa ,który zajmuje się leczeniem wad wrodzonych to się dowiedział. - werwa, chyba mała jak po tylu latach nastąpiła odpowiedz na dany post (oczywiście piszę to w żartobliwym tonie) -chęć , no może przyciągnięcie do Siebie pacjentów(pewnie jest młodym lub nowym lekarzem w tyn środowisku) a to też można podciągnąć pod inicjatywę. -no może to jest odwaga cywilna odpowiedzieć na krytyczny post. Widzisz bezinteresowny chyba mnie przekonałeś co do intencji pana doktora i w związku z tym pozdrawiam Ciebie oraz Pana Doktora P.s. ale gdybyś mnie nie przekonał to też bym Was pozdrowiła.
Gość bezinteresowny
O, i jak miło się zrobiło:), wymiana poglądów na zdecydowanie lepszym poziomie niż w polskiej polityce; to już jest osiągnięcie. Wzniósłbym toast, ale nie piję;p O intencjach jest takie jedno polskie powiedzenie, ale wierzymy że jest bezużyteczne w tym przypadku;).. I ja Ciebie pozdrawiam, szczególnie doceniając ten fakt, że pozdrowiłabyś mnie nawet, gdybyś była dalej w twardej opozycji!:)
Zdrowej 1 jeszcze raz bardzo dziękuję za poczucie humoru, uprzejmość i przede wszystkim za MŁODY I NOWY!!! Po specjalizacji z chorób wewnętrznych i kardiologii, po doktoracie, kilkudziesięciu rozdziałów w książkach, przetłumaczeniu kilku książek, redakcji wielu tysięcy stron doniesień naukowych, opublikowaniu kilkudziesięciu artykułów w prasie naukowej, i bez mała dwudziestu latach praktyki poczułem się na nowo młody i nowy - to miłe. Ukłony. Z poważaniem Piotr Warszawa.
Gość Ewa29 z Tetralogią F
A napisał Pan porqdnik dla nas, GUCH-ów? Bo my sie do tego przymierzamy. kardiolodzy skupiają się tylko na naszym sercu,m zapominając o całej reszcie: samopoczuciu psychicznym, częstym poczuciem odtrącenia przez środowisko rówiśników, problemy z wyborem szkoły i pracy, uzyskaniem renty w ZUS-ie, założeniem rodziny, itp. Brak kontaktu z psychologiem przed operacją i po niej, czy też zabronienie kobiecie z wadą serca zajścia w ciążę prowadzi do wielu problemów. Nie mówicie też, czy możemy np. opalać się na solarium, robić tatuaże, jeździć do egzotycznych krajów, gdzie jest gorąco i wilgotno, skakać na bungee. O potrzebie rehabilitacji (i jakie ćwiczenia możemy i powinniśmy wykonywać) też nie usłyszałam od żadnego ze swoich kardiologów (tylko od dr. Katarzyny Haponiuk z Gdańska na warsztatach Nadzieja dla Serc).