Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników tarczycy przy przewlekłym bólu głowy i ciągłym zmęczeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio bardzo źle sie czuje boli mnie stale głowa, nie mam ochoty nic robić. Jestem bardzo zmęczona, ledwo wstaje, mam problemy z zaśnięciem. Nie chce mi sie nigdzie wychodzić. Oponował mnie leń, i brak chęci do życia. Mam problemy z żelazem, zimne ręce i dłonie, problemy z wypróżnieniem. Nawet włosy zaczęły mi wypadać, a skóra zaczęła się łuszczyć ;/ Za namową mamy zrobiłam badania tarczycy Może ktoś powie czy moje wyniki sa dobre tsh 0.93 norma od 0,4-4.0 ft3 3.94 norma od 1.5-4.1 ft4 1.12 norma od 0.8-1.9 Co może mi dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam.
może to objaw nerwicowy ,spróbuj przed snem spacer na swieżym powietrzu oraz ziołowe tabletki uspokajające.Zbadaj jeszcze elektrolity-poziom sodu,potasu.wapnia ,magnezu,żelaza,OB,morfologię.Jak wszystko Ok,to mogą to być nerwy.Niedobory witamin i mikroelementów spowodowane złym odżywianiem mogą być przyczyną złego samopoczucia.Jeśli tak to jedz tłuszcze roślinne [orzechy,słonecznik,dynię itd],oliwę extra vergine dodawaną do surówek,ryby,cebulę,czosnek,paprykę.pomidory.,morele,rodzynki...itp.
twoje problemy z wypróżnianiem może rozwiązac grzybek tybetański.Używałam to i pomogło.Należy pić przed snem szklankę kefiru zrobionego ze świeżego surowego mleka .Grzybek należy codziennie przepłukac na plastikowym sitku i znów zalać świeżym mlekiem na 24 h.Pic 20 dni i 10 dni przerwy i znów.Grzybek nie zalany-ginie.Kup tez otręby owsiane i rodzynki,suszone sliwki,suszone morele.Zaweraja dużo błonnika,co ułatwia wypróżnianie.Otręby można posypywać po kanapkach lub do talerza z zupą wsypac łyżeczke.Na dzień ze 4 łyzeczki do posiłków.Kłopoty z wypróżnaiąniem mogą być też z tego powodu ,że za mało pihjesz.Pij wodę mineralną.A także z powodu braku ruchu.Gimnastyka.!!!!!!!Dobry sposób na wypróżnianie oprócz wyżej wymienionych jest taki: po wstaniu rano wypić kubek przegotowanej dobrze ciepłej ,nie gorącej wody.Następnie siąść na rower rehabilitacyjny i popedałować.Albo robić ,,rowerek** ćwicząc. To bardzo skuteczne.Tylko pamiętaj o picu odpowiedniej ilości płynów dziennie.