Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników próby wysiłkowej u mężczyzny

Gość marek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Poproszę o interpretacje wyniku : mezczyzna lat 31 Próba wysiłkowa ujemna-osiągnięto limit tętna po 12 min 49 sek przy obciążeniu 125 W / 5,84 METS bez swoistych zmian ST i bez stenokardii . Reakcja presyjna prawidłowa. Zaburzeń rytmu nie obserwowano. Dziękuje za opinie ! Pozdrawiam, Marek
witam, proba wysilkowa polega na diagnozie pracy serca podczas warunkow stresowych, meczacych tzw. codziennych z zycia . czas trwania ok 30 minut , badanie wykonuje sie na rowerze lub biezni w przychodniach, proponuje wpisac w google - proba wysilkowy - miejscowosc gdzie mieszkamy pozdrawiam, marek
Gość taka jedna pani:)
nikt mnie nie wysyłal na tego typu badanie. Mialam robione EKG, UKG oraz holtera. Wszystk jest w porzadku lecz mam znowu szybkie tetno (emocje) oraz dodatkowe skurcze . Te pojedyncze skurcze niby nie grozne lecz w stresie pojawia mi sie ciag takich skurczy ale neistety nawet na holterze wychwycic je nie moge bo zdarzaja sie zadko. Kiedys lekarka na trafila podczas mierzenia cisnienie i stwierdzila ze to arytmia..... co tu robic?