Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo silne odczucie porażenia prądem

Gość Benek

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy z nas kiedyś pewnie stłukł się w kolano lub łokieć poczym odczuł przeszywający ból przechodzący przez ciało lecz mój problem jest zgoła inny . Pierwszy raz uderzenie prądu przeszło mi przez ciało 3 tygodnie temu i nie miało to nic wspólnego z żadnym urazem a swą siłą porównałbym to jedynie z porażeniem prądem elektrycznym 220v.(kilka razy w życiu zdarzyło mi się nie być ostrożnym przy pracach z prądem w domu wiec mam skale porównania ). W przeciągu tych 3 tygodni siła jak i częstotliwość tych ,,PRADÓW ,, się nasiliła (niejednokrotnie dzieje się tak w nocy wybudzając mnie nawet z głębokiego snu ) i jest to sytuacja coraz bardziej dla mnie stresująca o bólu nie wspominając.Postaram się opisać objawy najdokładniej jak mogę licząc na ewentualną pomoc :uderzenie prądu zaczyna się u mnie od dużego palca prawej nogi przechodząc przez łuk pięty aż do kostki w nodze , następnie od kostki do biodra nie czuje żadnego bólu ani prądu ,wstrząs (elektryczny) powraca w okolicy wyrostka robaczkowego (usunięty 30 lat temu w wieku 7 lat) i tu się nasila (jest to prawie tak silne jek porażenie policyjnym trezerem ) i utrzymuje dłużej następnie zanika podążając w górę ciała i pojawia się w okolicy prawego barku i wygasa na prawym policzku całość trwa około 5-8 sekund czasem powtarzając się kilkukrotnie .Skontaktowałem się z moim lekarzem lecz nie potrafi mi pomóc pełna morfologia krwi wykazała jedynie podwyższony poziom potasu 0,7 powyżej górnej granicy oraz cholesterol w górnej granicy normy . Ciśnienie krwi w granicach 130/87 lub czasem wyższe .Jeśli ktokolwiek miał podobny problem lub ktoś się spotkał z takim zjawiskiem proszę o odpowiedz .
Gość Kiepska sprawa
Najpierw upewnij się czy masz zdrową dietę i nie jesteś zatruty.Proponuję wstępnie zastosować coś w stylu terapii gersona ale nie wydaje mnie się aby w tym przypadku byłoby to potrzebne jak w chorobach nowotworowych.Chociaż ta lewatywa podobno jest bardzo skuteczna przy przynajmniej niektórych zatruciach.I istotna sprawa czy masz tam coś metalowego?Wiem że trzymając metalowy przedmiot można mieć problem z prądem jak kawałek dalej pojawi sie piorun nawet jak do tego przedmiotu nie dojdzie..
Gość marrdom366

Witam wiem ze mineło troche czasu od tego postu ale moze dojdzie moja odpowiedz mam mniej wiecej to samo tylko u mnie koniec jest na oczach z zaburzeniem widzenia chwilowym chodze po lekarzach pol roku i patrza na mnie jak na jakies ufo jak przeczytasz tego meila napisz na moja poczte to pogadamy moj meil mdkola1@op.pl pozdrawiam