Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie i osłabienie kończyn

Gość mystery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 20 lat.Gdy spie moje nogi i ręce staja sie bardzo słabe i mrowieja. Odczuwam to zawsze po przebudzeniu. Dzieje mi sie tak od kilku miesiecy, okolo 2och. Mialem robione badania: Echo serca, Ekg, holter, Badal mnie neurolog 2x, hormony tarczycy, elektrolity, gastrolog, internista. Wzystko wyszlo dobrze. Wykryto u mnie ugiecie platka zastawki dwudzielnej-ale podobno mi to nie moze szkodzic, i refluks zoladkowy.
Witaj. Sądzę, że może to być związane z niedoborem magnezu. Też przez to przechodziłam. Kiedyś, w mieście, zdrętwiała mi połowa ciała, łącznie z głową. W czasie snu , gdy ciało długo jest w jednej pozycji, mrowienie nasila się. Zastanawia mnie tylko dlaczego u Ciebie zawsze po przebudzeniu. Ja budziłam się o różnych godzinach, miałam też kurcze łydek. Wiem, że wrowienie kończyn jest nieprzyjemne. Nie zaszkodzi łykać preparatów z magnezem i dostarczać organizmowi produktów bogatych w magnez. Pamiętaj, że kawa rozpuszcz. go wypłukuje. To wszystko oczywiście moim skromnym zdaniem, ale spróbuj. Badanie holter. wszystkiego może nie odczytać. Ja np. mam częstoskurcz, który wykrył dopiero kardiolog, a zapis holtera też był ok. Miejmy nadzieję, że wkrótce minie. Pozdrawiam. :)