Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Omdlenie, zawroty głowy, uczucie zimna i brak widzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kilku miesięcy dzieją się ze mna dziwne rzeczy, a mianowicie omdlewam czasem zupełnie niespodziewanie. Zazwyczaj czuję kiedy to się zdarzy, ale wtedy jest już za późno na jakąkolwiek reakcję- czuję, że robi mi się strasznie słabo i muszę sie wtedy zazwyczaj czegoś podeprzeć, jestem wręcz sina na twarzy, odczuwam dziwne uczucie zimna i gorąca, nagle leje się ze mnie taki zimny pot i średnio zaczynam widzieć. Kładę się wtedy, zazwyczaj zasypiam, a jak wstaję to problem znika. Mam 26 lat, żyję w ciągłym stresie, pracuję umysłowo, ciśnienie 90/60, dużo chodzę i regularnie biegam, niestety dość nieregularnie się odżywiam i od niedawna potrzebuje dużo wiecej snu, niż zwykle (min. 7 godz., a moja norma to 4-5!). Byłabym Państwu bardzo wdzięczna za pomoc! z braku czasu nie byłam jeszcze niestety w tej kwestii u lekarza. pozdrawiam, a.
po pierwsze masz niskie ciśnienie które może doprowadzać do takich sytuacji jakie wyzej wymieniasz po drugie nieregularne odżywianie potrafi rozhuśtać cały organizm. możesz mieć niedobory wlwktrolitów. witamin a nawet cukru. tu możesz zroić badania gdzie kolwiek nawet w weekend. po trzecie warto się zastanowić a jakich sytuacjach dochodzi do takiego odczycia i omdlenia. zy to pozycja wyłącznie stojąca, czy w innych sytuacjach, nawet stresowych, czy tylko wtdy gdy nic nie jadłaś czy nie piłaś. i niestety powinnaś iść do lekarza