Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie w kończynach, kłucie w okolicy serca i drżenie rąk a nerwica lękowa

Gość dany

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Mam 32 lata i jestem mezyczyzna. Od ponad 3 miesiecy biore tabletki na nadcisnienie - max mialem 170/110 - obecnie juz tylko 0,5 porcji PRESTARIUM 5 mg. i 0,5 porcji NEDAL. Codziennie dochodzi: 2 x 1 tabletka OMEGA GOLD, 2 x 2 tabletki MAGNE B6 , 2 x tabletka czosnek bezzapachowy. Od 3 miesiecy schudlem ze 104-106 kg wagi do 89-90 kg przy wzroscie 192 cm. Oczywiscie rezultat taki poniewaz moje wyniki cholesterolu byly wysokie, i potrzebna byla dieta. obecnie wynki sa ok, cisnienie spadlo do 120-130/80. Zrobilem badania echo serca, tarczyczy, morgologia ok, przeswietlenie klatki piersiowej, oraz mialem holter calodobowy, wyniki ok. Jednak od taK 2-3 tygodni odczuwam dziwne uczucie: - mrowienie od nog do gory, pojawiaja sie dreszcze na ciele - czuje jakbym mial zasnac, jak patrze sie to nagle zatrzymuje sie na tym miejscu zwrokiem i zaczynam gleboko myslec i skupiam sie w jednym miejscu - bole w okolicy serca tzw. klucie igla - w srodku w mostku taka ciezkosc, czasami w oddychaniu ( mysle, wtedy ze mam wysokie cisnienie i puls serca a zazwyczaj cisnienie i puls jest w normie ) - bole brzucha, ktore sciskaja mi zoladek i czuje sie nie swojo - uczucie mdlenia, jak chodze i jestem na zewnatrz to odczuwam jakby mi nogi odmawialy posluszenstwa - ale ide oczywiscie dalej - od pewnego czasu odczuwam, dyskomfort w przelykaniu sliny oraz taka suchosc w srodku - rece mi sie poca i czuje lekkie trzesenie - mysle jak bym mial dostac zawalu albo umierac czas itp Od tego czasu jak te objawy sie pojawily i nasilily lekarz przepisal mi : hydroxyzinum, i biore po 2-4 tabletki dziennie, ale niestety nie przechodzi. Dzieki z gory za wasze opinie na w/w objawy: Pozdrawiam, dany
a przeczytałes ulotki z tych leków,które bierzesz?Być może jest tak,że fakt ,iż w tak młodym wieku musisz brać leki bardzo cię wytrącił z równowagi.I twoje nerwy nie wytrzymały tego obciążenia.Ja miałem 160na 100.Też mi lekarz przepisał leki,ale nie wziąłem.Posstanowiłem ,że sam dam radę .Zaznaczam,że nie miałem z powodu ciśnienia żadnych dolegliwości.Postanowiłem więc: odchudzićsie,i miec dużo ruchu,no i w diecie zmieniłem co trzeba..Zapisałem się na basen 2xtyg. oraz zacząłem jeżdzic do pracy rowerem 10km w obie strony.Codziennie zapisywałem ciśnienie i piłem tylko jemiołę.Za 2 ipół miesiąca ciśnienie wróciło do normy.Doszedłem do wniosku,że po prostu zaniedbałem się,bo przytyłem 7 kilo i w pracy miałem wielkie stresy.
Witaj Dany,ja zgadzam się z Adamem ze taki dyskomfort psychiczny i zle samopoczucie możesz mieć po lekach.Ja tydzień temu odstawilam Bisocard bo to co się ze mną działo to poprostu masakra.Ciśnienie mi tak spadło ze myślałam ze zjade na tamten świat.Po tej tabletce czułam się jak po Glupim Jasiu,byłam otumaniona.Wiesz jaj się wypije piwko to jest się na luzie i jest fajnie,ja natomiast byłam pijana ale w niefajny sposób.Tak jakby ktoś mi dał w żyle,Ledwo chodzilam.Jestem przerażona,do dzisiaj dochodze do siebie po tych lekach. A ja nie pale,nie pije kawy ani herbaty,piwko z sokiem tylko latem.Waze 55 kg przy wzroście 1,60 wiec te parametry u mnie w normie.Naprawdę boje się teraz brać jakieś leki.Pozdrawiam.