Skocz do zawartości
kardiolo.pl

grazik77

Rekomendowane odpowiedzi

Hej jestem nowa czytam sobie wasze wypowiedzi i troche sie uspokoilam ja mam ten sam problem i nawet boje sie o tym pisac.Od pol roku nic tylko chodze po lekarzach i robie badania ale nic ciekawego sie nie dowiedzialam wyniki dobre i ze nic mi nie jest a ja czuje sie potwornie , caly czas senna , cala sie trzese w srodku, bol brzucha, a to wszystko wyladowuje na bliskich krzycze i sie kloce ale najgorszy jest strach przed tym ze cos strasznego mi sie stanie.Jak ktos bedzie mial ochote do mnie napisac to super narazie pa.
Gość stara,ale jara
siądż,skup się ,weż kartkę,podziel ją na pół i po lewej stronie napisz co cię w zyciu cieszy,sprawia ci przyjemność [nie tylko w chwili obecnej,również w dzieciństwie],a po prawej napisz co jest dla ciebie przykre,co cię gryzie,wnerwia itd.......Pitem wszystko przeczytaj ,ewentualnie uzupełnij.Zastanów sie co już teraz z tych rzeczy nieprzyjemnych mogłabyś zmienić. Na początek zmień coś ,co jest zrobić najłatwiej i wykreśl to.Być może w twoje życie wdarł się chaos i należy go uporządkować.Wprowadzając zmiany pamiętaj,że nie dotyczą one tylko ciebie,ale wszystkich domowników.Może np. zwalili na ciebie zbyt wiele obowiazków i wleżli ci na głowę.Uporządkowanie spraw ,,organizacyjnych w domu[ zakupy,sprzątanie ,zmywanie..itp] wprowadza automatycznie trochę spokoju ,no , pod warunkiem,że wszyscysą odpowiedzialni.Ale to można stopniowo do tego dojść.Może jest coś ,co lubiłaś robić dawniej,a teraz przestałaś,--- wróć do tego .Wogóle zastanów się co możesz małymi krokami zmienić i ciesz się z każdego małego kroczku.Trzymam kciuki.