Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! W styczniu 2008 roku wracalem z imprezy (nieco podchmielony) i przewróciłem sie na plecy na ślizgim chodniku. Podobno stracilem na chwile świadomość. Samodzilenie wrocilem do domu i nic mnie nie bolało. Nazajutrz strasznie bolała mnie głowa i miałem mały skrzep krwi we włosach z tyłu głowy. Od tego czasu nieustannie boli mnie głowa. Bol glowy jest lekki, czasami sredni, ale nigdy silny. Obustronny, skupiony glownie z przodu glowy (czesc czolowa + przednia czesc kosci ciemieniowej). Glowa boli codziennie, z roznymi nasileniami, nigdy nie boli bardzo mocno. Zaraz po przebudzeniu od razu *czuje glowe*. Nie jest to jeszcze bol, ale glowa wydaje sie byc ociezala. Z czasem dochodzi do tego lekki (czasami sredni), ciagly bol, ktory nie ustaje dopoki nie zasne wieczorem. Glowne cechy bolu to: czasami ucisk przedniej czesci glowy górna a przede wszystkim sródkowa część czoła czasami ‘pulsowanie’ w glowie tak jakby duze cisnienie gdy stoję bądź sie poruszam, glowa boli mnie troche mniej. gdy uprawiam sport, boli mnie duzo mniej, czasami wcale jej nie czuje, ale gdy przestane grac, bol powoli wraca. ZADNE TABLETKI przeciwbolowe oczywiscie nie pomagaja... Dodatkowo ciągłe dzwonienie w lewym uchu Zauważyłem również że ból nasila się gdy jestem przeziębiony Ból jest mniej odczuwalny po wypiciu paru piw Co jeszcze moge dodac: - nie pale papierosow, alkohol pije sporadycznie - kawe pije od czasu do czasu, srednio powiedzilabym, ze ok 3-4 filizanki na tydzien. - codziennie spedzam nieco czasu przed komputerem (praca i dom), ale nie sadze, zeby bylo to glowna przyczyna moich objawow. Mam wadę kręgosłupa (lekką skolioze) oraz odczuwam lekki ból w okolicy lędźwiowo krzyżowej. W marcu 2008 maiałem TK która nic nie wykazała. Byłem u neurologa który nic nie wykrył i odesłał mnie do laryngologa. Przeszedłem kuracje na zatoki lecz nic nie pomogło. Lekarz rodzinny stwierdził że prawdopobonie to jakies alergia zwiazana z zatokami lecz nie odczuwam bolow przy pochylaniu glowy itp objawowo zwiazanych z zapaleniem zatok. Co prawda mam ciagle lekki katar ale nie wiem czy to moze miec zwiazek z moim bolem. Z gory dziekuje za porady
a korzystałeś z zabiegów --SOLUX niebieski? Mnie po trzecim soluxie codziennie rano spływała z nosa wydzielina mocno żółta,a sam antybiotyk niewiele zdziałał.Po 10 soluxach mi caaaałkiem ulżyło.A przedtem ucisk w głowie ,czole,,obok nosa.I też nie było bólu przy pochylaniu.A głowa jak globus.Oczy jakby chciały wyjść na wierzch.Teraz tylko uważam,żeby myć włosy wieczorem i już na dwór nie wychodzić.I jak zimno z gołym łbem nie latać.Czapeczka na czoło.I gitara.