Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Kamil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21... Pisze z zapytaniem ponieważ mam problem na który nie znam odpowiedzi:( Swego czasu jak to kazdy młody człowiek piłem alkohol czy to jakies piwo z kolegami czy jakas wódke okazyjnie itp lecz nie za czesto to miało miejsce... Pewnego dnia moze z 3 miesiace wstecz dostałem od kolegi 2 piwa za pomoc mu z telefonem, i tak wieczorem pijąc jedno z nich i upijajac moze z 3/4 zacząłem odczuwać podwyższone bicie serca... Nawet nie skonczyłem tego piwa a juz czułem sie jak po jakims maratonie serce waliło mi jak oszalałe czułem jego bicie wszedzie wrecz... Położyłem sie do łózka i odrazu usnałem...Ranosie obudziłemi nic mi nie było... Pomyslałem ze moze to jakos tak samo i nie bede juz tak miał, a tutaj jakis moze tydzien pozniej pilismy z kolegami przy grillu wodke wypiłem moze z 2 kieliszki i naggle to samo momentalnie zrobiłem sie czerwony jak burak na twarzy, serce mi chciało wyskoczyć, czułem je jak bije mi w głowie chcac ja rozsadzić, byłem osłabiony ze nie miałem siły iśc, wróciłem z kolega autem do domu i położyłem sie do łozka...Jakos usnałem ale nad ranem przebudziłem sie i odrazu mnie wzięło na wymioty... I cały dzien nie mogłem dojść do siebie:( i podobnie sie dzieje do tej pory ze nie moge pic bo odrazu mi cisnienie podskakuje jestem czerwony jak burak a serce bije tak ze na piersi widać jakby chciało wyskoczyć:( Nie pije od jakiegos czasu nic bo nie chce sie meczyć w ten sposób.. Dodam że do tej pory nigdy nie miałem takich objawów i nigdy nie wymiotowałem po alkoholu nawet pijac w trupa... Z sercem na codzien nie mam zadnych problemów i uwazam sie za zdrowego człowieka... Aha i ostatnio przed ost próbą czy nadal mam to samo kupiłem sobie witaminy i jadłem je regularnie przez jakies 2/3 tyg ale nic nie dały:( Bardzo prosze kogos o pomoc kto moze wiedziec cokolwiek na ten temat...Pozdrawiam i dziekuje...
SOSO-ty jesteś okropny poprostu!Zdążyłam zauważyć ze Ty wszędzie tak chamsko i ordynarnie odpisujesz do ludzi.Jesli ktoś potrzebuje pomocy i zadaje pytanie tovtrzeba mu pomoc i doradzic a nie tak jak ty WREDNY TYPIE z każdego się nasmiewasz.Zjezdzaj z tad i zajmij się czymś pozytecznym,np.wyczysc sobie buty.....
Kamilu,nie panikuj!Napewno nic takiego się nie dzieje.Być może tak objawił się u Ciebie nerwica.Tak jak radziła Milka,nie pij przez jakiś czas,porob badania ,zbadaj serce,zmierz ciśnienie i wtedy zobaczysz czy coś się dzieje czy były to ataku nerwicy które naprawdę objawiaja się przeroznie i u każdego inaczej .Wierze ze jesteś przerażony i nie jest Ci lekko ale wyluzuj i zrob wyniki a wtedy będziesz wiedział na czym stoisz.Napisz jak cos załatwisz,pozdrawiam.
Dzieki Aga i Milka pic i tak nie pije bo masakra wole sie nie męczyc... Bede robił jak mi Ty milka napisałaś z tym mierzeniem ciśnienia i zrobieniem badania krwi, a potem obskocze do lekarza... Dziekuje wam ślicznie i pozdrawiam... Ps dla *soso* wybacz jeśłi Ci urazilem... W każdym bądź razie jesteś dla mnie prostakiem i tyle!