Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie palców u nóg po przebudzeniu

Gość Darek

Rekomendowane odpowiedzi

może ,choć nie musi ,to być od kręgosłupa lędżwiowego.Ważne jest na jakim łóżku śpisz,może w częsści lędżwiowej masz dołek na łóżku i kręgosł€ się niewłaściwie wygina.Rada : pływanie i gimnastyka.Pod war.,że to jest to.Może masz kłopoty z krążęniem.Na to zioła wenoforton. butelki i 10 dni przerwy.A badała cholesterol?
nie napisałęś czy jakieś leki bierzesz.Może to byc coś z krążeniem.Czy palisz papierosy,czy pijesz.Ma to znaczenie ,jeśli w dodatku masz podwyższony cholesterol to musisz to wyjaśnić.Jeśli to krążenie i cholesterol ,to musisz przejżść na odżywianie obniżające chol.Ćwiczyć na rowerku stacjonarnym codziennie ,albo opływać.
jesli cholesterol zły- rzucić palenie + odżywianie obniżające chol.+ codzienna intensywna aktywność ruchowa.W ten sposób można obniżyć [wiem po sobie]w ciągu miesiąca o 50.,a hdl podwyższyć o 25 po trzech miesiącach.Gdyby to był cholesterol i kłopoty z krążeniem ,to najpierw spróbuj przez 3 miesiące dietę ,ruch i rzucenie palenia i zero alkoholu.Jak to nie pomoże do lekarza,Najpierw zrób badania OB,morf.,chol.całkowity,HDL,LDL,trójglicerydy.Gdyby to było od kręgosłupa , to gimnastyka i fizjoterpeutyczne zabiegi pomogą.

U Mnie jest to samo dzieje się tak już od dawna powiem krótko cholesterol w normie najpierw lewa stopa później prawa,ci co maja wątpliwości jeśli jest miażdżyca to stopy są zimne z reguły i to problem krążenia.Jeśli ciepłe to wiadomo lędźwie i ogólnie kręgosłup.Amen

Gość Zofia5216

Zweryfikuj leki, które przyjmujesz. Takie drętwienie kończyn może być skutkiem ubocznym działania leków z grupy STATYN. Mój lekarz statynami obniżającymi cholesterol (o nazwie Zaranta 40) oraz lekiem na nadciśnienie doprowadził mnie do leczenia neurologicznego. Po odstawieniu leków dolegliwość bardzo wolno ustępowała ( ok roku) Miałam mrowienie w palcach wszystkich kończyn i brak czucia.Do trwałego uszkodzenia nerwów nie doszło ( badania). To jest okropne uczucie !!!