Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przedawkowanie Bisocardu

Gość eve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Dziennie powinnam przyjmować 2 tabletki bisocardu po 5 mg dzsisiaj jednak zapomniałam o tym, że rano zażyłam już 2 tabletki i z roztargnienia wzięłam kolejne 2 wieczorem. Czy może mi się coś stać? Zaznaczam, że jestem dość szczupłą osobą i drobną ważę tylko 45 kg. Aha i chciałam jeszcze spytać czy mam się z tym zgłosić do lekarza i czy jeśli ciśnienie mam w normie to pozostawić to w spokoju? No i jaka jest ogólne dopuszczalna dzienna dawka tego leku? Z góry dziękuję za pomoc.
Eve : żyjesz? Odpowiedź teraz to oczywiście musztarda po obiedzie ale jest to sytuacja niebezpieczna i najlepiej od razu usunąć z organizmu tą drugą dawkę leku!! Mam złe doświadczenie zarówno z tym lekiem jak i z przedawkowaniem ponieważ wystąpiła u mnie bradykardia, tętno zwolniło do 30/min, okropne uczucie! Oczywiście znalazłam się na izbie przyjęć pod monitorem. Przy tak niskiej wadze ciała ilość leku przypadająca na 1 kg masy ciała jest znaczna więc należy uważać szczególnie podwójnie! Pozdrawiam
Gość buntowniczka

Co ty chrzanisz ja zjadłam tylko 6 tabl.i myślałam że umrę,leżałam pod kroplówką bo tętno zwolniło mi do 40,choć miałam problemy zawsze z za wysokim tętnem jak i 150.a ty piszesz o ponad 10-ciu,po tylu to prawie zgon lub śpiączka.

Jakieś 30min temu łyknęłam około 10 tabletek Bisocardu. pomyliło mi się z innymi tabletkami gdyż opakowanie identyczne prawie, zwróciłam co się dało ale nie jestem pewna czy wszystko. Nie mogę także zgłosić się na pogotowie, co mogę zrobić aby zniwelować działanie leku*? Czy tabletki przeczyszczające coś dadzą? Mam 165 i ważę 63kg jesli to coś pomoże. Proszę o pomoc...

Jak nawięcej zwymiotować, i zgłosić sie do lekarza ,przedawkowanie może się zakończyć śmiercią zatrzymanie krążenia są to tabletki na zwolnienie pulsu i proponuję sie zgłosić do psychiatry bo raczej nikt nie zarzywa 10 tabletek naraz myślę ze masz problemy i to pachnie próbą odebrania sobie życia!!! Niewarto życie jest piękne dobrze ze wczas to zrozumiałeś leć do lekarza

To co opisujecie na tym forum, to same głupoty- ja kiedyś wziąłem 3 paczki po 5 mg czyli (90tab) mam przepisane przez lekarza do końca życia i co i nic i dalej żyje. Teraz mam dawkę podniesiona do 10mg, ciśnienie mi się uregulowało, ale lek mi się skończył, nie biorę od 1,5 mc i ciśnienie i puls teraz mi skacz.Stwierdziłem, że więcej tego leku już nie będę brał, czekam może serce samo mi pęknie, a ja będę miał już spokój do końca życie i reszta ludzi.Pozdrawiam chorych.