Gość eve Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Witam! Dziennie powinnam przyjmować 2 tabletki bisocardu po 5 mg dzsisiaj jednak zapomniałam o tym, że rano zażyłam już 2 tabletki i z roztargnienia wzięłam kolejne 2 wieczorem. Czy może mi się coś stać? Zaznaczam, że jestem dość szczupłą osobą i drobną ważę tylko 45 kg. Aha i chciałam jeszcze spytać czy mam się z tym zgłosić do lekarza i czy jeśli ciśnienie mam w normie to pozostawić to w spokoju? No i jaka jest ogólne dopuszczalna dzienna dawka tego leku? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xxx4 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Radziłbym do lekarza 4 tabletki dziennie to bardzo dużo obawiam się o twoje tentno ażeby bardzo nie zwolniło!!!!NAPISZ JESZCZE JAK SIĘ CZUŁAŚ!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Eluzyna Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Eve : żyjesz? Odpowiedź teraz to oczywiście musztarda po obiedzie ale jest to sytuacja niebezpieczna i najlepiej od razu usunąć z organizmu tą drugą dawkę leku!! Mam złe doświadczenie zarówno z tym lekiem jak i z przedawkowaniem ponieważ wystąpiła u mnie bradykardia, tętno zwolniło do 30/min, okropne uczucie! Oczywiście znalazłam się na izbie przyjęć pod monitorem. Przy tak niskiej wadze ciała ilość leku przypadająca na 1 kg masy ciała jest znaczna więc należy uważać szczególnie podwójnie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość licentias Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 ... Wczoraj zjadłem 2 listwy bisocardu(na prawde) nie pytajcie dla czego...i nic mi nie jest...pewnie wiecej niż 10 tabletek było Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość buntowniczka Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Co ty chrzanisz ja zjadłam tylko 6 tabl.i myślałam że umrę,leżałam pod kroplówką bo tętno zwolniło mi do 40,choć miałam problemy zawsze z za wysokim tętnem jak i 150.a ty piszesz o ponad 10-ciu,po tylu to prawie zgon lub śpiączka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość buntowniczka Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 A teraz cały czas popijam tigery,bo inaczej nawet 5schodków niepokonam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość seba Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Wszystko zależy od masy ciała i tego jakie kto ma ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dzony Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ja zjadlem 6 tabletek bo tez mi sie pomylilo, i kompletnie nie ma zadnych nieporzadanych efektow. puls w normie. wszystko w normie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Idiotka Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jakieś 30min temu łyknęłam około 10 tabletek Bisocardu. pomyliło mi się z innymi tabletkami gdyż opakowanie identyczne prawie, zwróciłam co się dało ale nie jestem pewna czy wszystko. Nie mogę także zgłosić się na pogotowie, co mogę zrobić aby zniwelować działanie leku*? Czy tabletki przeczyszczające coś dadzą? Mam 165 i ważę 63kg jesli to coś pomoże. Proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ciekawy Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 IDIOTKA a jakiego Ty leku bierzesz 10 tabletek naraz , coś chyba nie tak z Tobą . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xxx Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jak nawięcej zwymiotować, i zgłosić sie do lekarza ,przedawkowanie może się zakończyć śmiercią zatrzymanie krążenia są to tabletki na zwolnienie pulsu i proponuję sie zgłosić do psychiatry bo raczej nikt nie zarzywa 10 tabletek naraz myślę ze masz problemy i to pachnie próbą odebrania sobie życia!!! Niewarto życie jest piękne dobrze ze wczas to zrozumiałeś leć do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza
dana0909 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zadzwoń na pogotowie i porozmawiaj z dyżurnym lekarzem. Nie bagatelizuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ccc Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Czy to nie ściema a jakie leki zapisuje lekarz w ilości 10 tabletek na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość OBCY Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Sam boję się o siebie bo zastanawiam się czy tego nie zrobić jestem na granicy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Eldorado Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 To co opisujecie na tym forum, to same głupoty- ja kiedyś wziąłem 3 paczki po 5 mg czyli (90tab) mam przepisane przez lekarza do końca życia i co i nic i dalej żyje. Teraz mam dawkę podniesiona do 10mg, ciśnienie mi się uregulowało, ale lek mi się skończył, nie biorę od 1,5 mc i ciśnienie i puls teraz mi skacz.Stwierdziłem, że więcej tego leku już nie będę brał, czekam może serce samo mi pęknie, a ja będę miał już spokój do końca życie i reszta ludzi.Pozdrawiam chorych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 A jak dostaniesz udaru to usrasz życie sobie i innym ............ Cytuj Odnośnik do komentarza
Allicja Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Jak można pisać takie głupoty wziąłem 90 tabletek i żyję, daruj sobie takie mądrości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość gupolap Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Pocałuj mnie w tam gdzie ciemność nie dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Claudia51 Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ja jestem po zawale i biore tylko pol tabletki bisocardu Kiepsko sie po nim czulam i kadriolozka mi zmniejszyla bo i tak mam niskie cisnienie a mam po nim zawroty glowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi