Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej po założeniu bypassów

Gość Beata

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, czy ktoś z Was wie jaka może być przyczyna bóli w klatce piersiowej po przebytej operacji bypassow? Ból jest nieustępliwy i trwa juz kilka miesięcy właściwie od wyjścia ze szpitala. RTG klatki piersiowej wykazalo zwyrodnienie kręgosłupa na odcinku klatki i to wszystko wlasciwie. Czy ktos z Was zna taki przypadek?
Gość Krzysztof:B.
Szanowna Pani Beato, Pozno, b. pozno reaguje na Sz.P.wpis, powod??!, juz stracilem nadzieje , i pomimo tego ze zespol prof., doc. zabranial wrecz nam, (pacjetom)rozmawiania na temat dolegliwosci , oczywiscie nie przestrzegalismy tego, i jak madrze powiedzial jeden z nich, \*co oni moga na ten temat praktycznie wiedziec?, czy ktorys z nich byl rozciety!!\*,- swieta prawda. Jwstem juz 11.cie lat po baypassach, w Ochojcu, prawdopodobnie robil to prof. Bochenek(mam wielkie watpliwosci), zalozono mi 4-ry, po roku byly wszystkie zatkane(\*nie nasza wina, a czyja\*), do obecnej chwiki nie moge zliczyc wykonanych koronografii,10-12-cie, stentow rowniez, 6-7-m, w Polsce i Niemczech. Prawie caly czas odczuwam bole zamostkowe, pomimo ciaglego nadzoru kardiologow, zmieniam ich bezlitoscnie,gdyz wiekszosc z nich to ignoranci, lub cyniczni naciagacze!! Co dalej?, chyba wyobraza sobie Pani moj stan psychiczny, gdy po przejsciu 100m. musze zazywac nitro. Nie zezawlam na robienie mi juz zadnego USG, EKG,i innych ,przepraszam pierdol ktore zawsze sa conajmniej dobre. Ale odpowiadajac na Sz.P. pytanie, podpoeiedziala mi to znajoma(w Polsce), ktora nie wyrazila zgody na powtorne bypassy, i pod nadzorem lekarza przeprowadzila 14.-cie dni glodowke , teraz powtarza raz w roku 1-2-dni, i czuje sie bardzo dobrze kardiologa widzi jak potrzebuje recepta, a tak szerokim lukiem omija, ja dotrwalem tylko do 7-miu, dni chociaz moglbym dalej , ale balem sie ryzykowac(bez lekarza, oni oczywiscie sa temu zdecydowynie przeciwni!!, wiadomo obala to ich teoretyczne pierdoly sprzed 30.tu lat, zwlaszcza BLASZKI MIAZDRZYCOWE, w ktore wierza jeszcze Afrykanie i kupuja od tej swiatowej mafii, za ciezkie pieniadze ich \*produkty\*. Oprocz glodowki moja znajoma zmienila calkowicie swoje zycie ,cwiczy buddyzm i wszystko ma w \*D...E\*. Tyle moge Pani podpowiedziec z wlasnego i Jej doswiadczenia, a o lekarzach obojetnie polskich czy niemieckich jestem jak najgorszego zdania. Zycze serdecznie poszukiwania wlasnej drogi, a ich\*kardiologow\* traktowac jako zlo konieczne!! p,s.tzw. bole kregoslupa, to co najmniej kretynizm, tez mi to wmawiano, przyczyna , zatkanie baypassy.KROPKA., moze nerwica? pomyslnosci, Krzysztof pomyslnosci, Krzysztof.