Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Mam pewien problem ,gdy coś zjem kłuje mnie w lewym boku nie jest to ból stały mam wzdęcia i czuje jak gazy dają znać o sobie.Czasami brzuch mi sie powieksza.Co to może być i jakie badania najlepiej zrobić.Dziękuję i Pozdrawiam.
Hej:) Owszem wątroba jest podobno po prawej stronie :) Po lewej może Ci dawać znać o sobie jakaś trzustka albo jelita jesli piszesz,że puszczasz gazy... Mnie również bolała lewa stronka a się okzało, ze mi od zołądka promieniiowalo i mialam helicobacter... najlepij idz to jak najszybciej zbadac, bo u nas w ciele jest wszystko powiązane ze sobą.... :) Pozdrawiam
hej, mój tato ma podobne dolegliwości jak opisał wyżej ~Marcin. Tato u lekarza był mówią że to zapalenie trzustki, ale dają tylko tabletki przeciwbólowe, które niepomagają a ból sie nasila. Co robić?? prosze o jakieś porady. A gdzie można dostać te srebro koloidalne?? i co to właściwie jest??
Gość Kasiek:*
Hej! Moze mi ktos powiedziec czy powinnam pojsc do lekarza i co to moze byc jezeli miewam czeste bole z lewej strony pod zebrem. Czasami te bole sa nie do zniesienia, czesto placze bo juz nie wiem co mam robic, bo az tak mnie boli:( Pozdrawiam
Ciekawe,wszystkich boli a nikt nie wie co.pozostaje nam się tylko podzielić naszymi dolegliwościami,szkoda tylko że to nam nie pomoże a tym bardziej LEKARZE na nich nie liczcie.Zrobili mi różne badania i nic,a ja cierpię.Mam czekać...tylko na co???
Cześć.Byłam u lekarza ponieważ cierpię na tą samą dolegliwość.Lekarz powiedział,że te bóle mogą być związane z zatrzymywaniem gazów,kłopotami z wypróżnianiem,nadwyrężeniem ścięgien bądz na tle nerwowym.Przepisał m.in *Febrofen* i maść rozgrzewającą.Stosuję i nie boli.Ogólnie stwierdził,że nie ma się się czym aż tak bardzo przejmować,bo widział moje zdenerwowanie ale jak tu się nie denerwować.Każdy,kto czuł ten ból,to wie o czym mówię.Powodzenia i głowa do góry;)
witam,cierpie na ból z lewej strony pod żebrami, ból ten w zasadzie jest nie bólem ale uciążeniem gdyż objawia sie jakby spuchnięciem , wzdęciem, bylem u lekarza, podotykal mnie po brzuchu i stwierdzil podrażniona trzustkę i watrobę, obajwy te mam od ok 3 tygodni, wszystko zaczelo sie od tego że w piatek bylem na imprezie i pilem alkohol, w sobote z rana mialem odruchy wymiotne ale nie moglem nic wydalic z siebie, i wtedy podczas tych objawów wymiotnych zaczelo mnie juz to bolec, tak jakby od skurczów, ale dopiero w niedziele tak juz na dobre to sie objawilo, wydaje mi sie jakby mi cos spuchlo pod zebrami, jakby cos wypychalo mi to. Dostalem lekarstwa na to Renazol i neo-pancreatinum Prosze o pomoc
Gość moch1976
Witam.ja mam juz 2 lata podobne dolegliwości,ból brzucha ,zgaga,gazy,teraz doszło brak oddechu(duszności)robiłem badania jakie tylko mozna i nic lekaze nie wiedza.dostalem atarax na nerwy niby pomaga ale ból został
Gość Barbarella
Witam! Zwracam się do Kasiek, Magdy i innych forumowiczów! Jeżeli dotychczasowe badania niczego nie wykazały, sprawdźcie czy przyczyną waszych problemów nie jest ZWĘŻENIE PNIA TRZEWNEGO. Jest to choroba rzadko rozpoznawana przez naszych lekarzy, gdyż daje mylące objawy. Najważniejsze z nich: - ból z lewej strony pod żebrami, szczególnie po posiłku - bóle żołądka - nudności, wymioty - zgaga - bóle w mostku - bóle i kołatanie serca - zawroty głowy - zaburzenia równowagi - niedowaga - zmęczenie, brak sił Chorobę wykrywa usg pnia trzewnego. Pień to tętnica brzuszna, która dostarcza krew do żoładka i innych narządów wewn. Jeżeli pień trzewny jest zwężony, wtedy narządy te są źle ukrwione, co wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Pozdrawiam!
Gość zielarz
witam wszystkich tez to mam od dwoch lat czasem jak mnie zlapie atak to mysle ze zaraz wykorkuje,ja lecze sie sam i troche pomaga ale nie na dlugo ale dobrze i to bo wczesniej bolalo non stop.przedewszystkich zrezygnowac z alkoholu i tlustego jedenia,nic smazonego,tylko gotowane,pije taka mieszanke 3 porcje nagietka 1 porcja krwawnika i 1 porcja pokrzywy pic trzeba okolo 2 litrow przez caly dzien to troche pomaga i dodatkowo robie oklady z ziol szwedzkich(ziola bittnera)nie pomaga to w 100%ale jest lepiej niz bylo i czasami nawet nie kuje ale tylko na krotka mete ale jakos funkcjonuje w tym swiecie.no i oczywiscie nikt nic nie wie co to jest a moim zdaniem mamy poczatki zapalenia trzuski,ewentulanie powiekszona sledzione i temu te wypuklosci w okolicy zeber.pytanie czy macie czasami bladosc na twarzy?
witam mam na imie mariusz mam 33 lata tak samo mnie boli po lewej stronie w okolicah łopatki odbija mi sie nawet smaku do jedzenia nie mam byłem na pogotowiu powedzeli ze mam zapalenie orzkrzeli ale czy to z tego morze bysz taki bul ?? boli mnie terz tyłek z lewej strony szukam pomocy
A czy ktoś z Was zrobił próby wątrobowe?? Pokazują stan wątroby, ale i trzustki- warto do nich dodać cholesterol i cukier (glukozę) najlepiej z krwi, ale i z moczu. Poza tym sprawdzając choćby OB dowiecie się czy jest jakiś stan zapalny czy nie... Co do tych którzy mają bóle *brzucha* zgagi, pieczenie w dołku, a nawet problemy z oddychaniem to poza helico... może to być cholecystolithiasis- potocznie kamienie w woreczku żółciowym- złogi. Porządne USG jamy brzusznej- naczczo!!! Dzień wcześniej nie jeść ciężkostrawnych rzeczy!!! Niektórzy polecają espumisan 3x2kapsułki w dniu poprzedzającym badanie- ja tego nie praktykuję i też działa USG ;)
Witam wszystkich. Mam 15 lat i od 2 trenuje piłkę nożną. Przed tym również często udzielałem się w szkolnych zajęciach sportowych. Od roku czasem kłuje mnie w lewym boku i boli mnie serce. Miałem Robione EKG które nic nie wykazało. Zazwyczaj mam niski puls ktory jest w granicach 50 do 60 w stanie spoczynku ale podobno to bardzo dobry puls dla piłkarza. Czasem tez uciska mnie w mostku i czuję jakby w klatce pierśiowej było mało miejsca. Zdarza mi się czasem poimprezować i wypić. Jednak od kilku już tygodni nie pije a dalej mam uciski i bóle. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź co powinienem zrobić :)
Miałam także bóle pod lewym żebrem w okolicy trzustki - na USG trzustka jest nie widoczna z powodu gazów.Poza tym często boli mnie pod prawym żebrem i w nadbrzuszu. Stwierdzono u mnie : 1. nerwicę jelit 2. helikobakter Jednak pomaga mi cynarex. Odkąd go zażywam poprawiła się prestylaktyka jelit, zmniejszyły wzdęcia, ustąpiły bóle w nadbrzuszu i lewym boku. Oczywiście uważam z surowizną a szczególnie z owocami, ponieważ zawarta w nich fruktoza podrażnia błonę śluzową uszkodzoną zapewne przez helikobater.Ponadto w pierszwym leczeniu objawów bólowych gastrolog zalecił mi lek dostępny na receptę Duspatalin retard.