Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i napinanie mięśni

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim! Mam problem z zawrotami glowy ktore mi towarzysza od kilku miesiecy.Na poczatku pojawialy sie dosc rzadko a teraz daja o sobie znac kazdego dnia.W stanie takich dolegliwosci mam wrazenie ze strace przytomnosc,napinaja mi sie wszystkie miesnie - (kark,szyja i glowa) i moj stan sie poglebia.Robilem juz sobie badania - (rezonans magnetyczny, przeswietlenie kregoslupa szyjnego itd...).Jutro czeka mnie druga wizyta u neurologa i nie wiem co mam z tym dalej robic.
Mogę ci tylko doradzić, że jeżeli nie zareagujesz odpowiednio na początku, później mogą pojawić się większe problemy. Jeżeli to nerwica, dojdą inne objawy somatyczne, które, uwierz mi są mało przyjemne. Masz wrażenie, że jesteś chory na wszystko, a tak na serio każdy lekarz ci powie, że jesteś całkowicie zdrowym człowiekiem. Okazuje się potem, że to nie ciało choruje, tylko dusza. Tak mi powiedział mój psychiatra. Miał rację. Moje wyniki jakie bym nie robiła, wszystkie wykazały, ze jestem okazem zdrowia, jeszcze lekarz rodzinny skierował mnie do neurologa, ale tylko dlatego, żeby mnie uspokoić, bo stwierdził, że wszystko wyjdzie ok. Idę do neurologa 5 października. Teraz biorę leki na nerwicę i depresje, nie mam ekstra samopoczucia, ale wszelkie objawy somatyczne jakby ustąpiły, nie boli głowa, nie mam zawrotów i mdłosci. Straciłam tylko apetyt i czuje, że chudnę, a czy psychika mi się poprawiła, tego nie jestem w stanie określić , bo raz jest gorzej a raz lepiej. Najlepiej czuje się popołudniu, bo z rana mam kryzys, ale nie poddaje się, wstaje z łózka, ubieram się, idę z psem i znajduję sobie jakieś zajęcie. Ty tommy1974 naprawdę spróbuj trochę zwolnic tempo, bo ja też ciągle byłam na obrotach i w biegu, a na zdrowie mi to nie wyszło (psychiczne zdrówko mam na myśli). Pozdrawiam gorąco! :-)
Witam Ja z zawtotami głowy męczę się już 4 lata też zaliczyłam szpital odział neurologiczny robili mi wszystkie badania Doplera prześwietlenie kręgów szyjnych i stwierdzili że mam dość sporą dyskopatje kręgów szyjnych że to ponoć od tego są te zawroty głowy też mam uczucie jakbym miała za chwilkę zemdleć ale to jest nie do wyleczenia Biore Flunarizine na te zawroty głowy troszkę pomaga ale tego leku nie mozna brać bez przerwy trzeba robić przerwy Bardzo wszystkim współczuję co się mordują z tymi zawrotami bo ja mam już ich serdecznie dosyć Pozdrawiam