Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie ścisku od środka w klatce piersiowej

Gość leon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z dziwnym uczuciem w klatce tak jakby na srodku cos mnie sciskało od srodka, nie jest to bol ale uczucie bardzo dziwne. Czuje wtedy duży lęk nie wiem przed czym, mija po kilku sekundach. Najchetniej bym wtedy wstał i uciekł gdzieś...nerwica lekowa?
Może być to nerwica, albo jej początek, nie czekaj aż ci się rozwinie do ataków lęku i paniki tylko pójdź najpierw do lekarza pierwszego kontaktu i zrób sobie podstawową serie badań, mówię o krwi, tarczycy itp. a przy okazji powiedz mu że masz takie dziwne uczucie w klatce piersiowej, może zrobi ci jeszcze badanie serca, a jeżeli wyniki będą ok, znaczy że to na tle nerwowym. Wtedy warto zacząć działać, bo ja czekałam nie wiadomo na co i dzisiaj jestem na lekach od psychiatry i mam poważna nerwicę i depresję, a mogłam zareagować wcześniej, ale tłumaczyłam sobie to stresem i czekałam aż samo przejdzie, a było co raz gorzej, niestety. Nie odkładaj swojego zdrowia na potem, ono jest najważniejsze, czy to fizyczne (ciało), czy psychiczne (dusza) warto o nie dbać, bo jest jedno. Pozdrawiam.