Skocz do zawartości
kardiolo.pl

danek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od 16 roku zycia mam problem z wysokim cisnieniem ktore skacze raz jest niske raz wysokie do tego bole z tylu glowy dosc dziwne czule jak caly tyl glowy jest jakby napiety. Bylem u kardiologa z sercem wszystko ok badanie tetnic nerkowych tez okej tylko po prawej stronie w granicy normy co mam miec powtorzone badanie w szkole jestem praktycznie pod ciaglym stresem bo to sprawdziany kartkowki i tak naokraglo Licze na wasza pomoc
Ja też mam problem i licze że ktos mi pomoże lub choć doradzi. Od ok. 6 lat ( mimo że mam dopiero 18 lat) miewam dziwne objawy nie wiem czy to może być wynikiem nadczynności tarczycy czy nerwicy ; a może jedno i drugie bo pasuje do tego...: 1. Często jak sie stresuje to drżą mi bardzo ręce i nogi, robię sie czerwona na twarzy (tzw burak ;)), z głowy mi wszystko wylatuje i nie mogę nad tym zapanować; 2. Mimo że mam 178 cm wzrostu to waże 52 kg, i to raz chudnę kilka kg a raz tyję; 3.Przy stresie mam oznaki lekkiej duszności; 4.Nie potrafię ustać w miejscu, często się krece. Mam różne tiki nerwowe typu: obgryzanie paznokci, kręcenie loków. machanie nogą, nadgryzanie wargi i długopisa. 5.Strasznie wypadają mi włosy i mam kruche paznokcie; 6.Okres mam niregularny, czasami potrafir mieć co drugi miesiąc; 7.Często nie moge się skupić i dł€go myślę zanim coś wydumam; 8.Nie lubie gdy jest mi gorąco; 9. Strasznie się poce mimo że wcześniej nie miałam wzmożonego wysiłku ani nie jest gorąco; 10.Często śpie bardzo długo choć na początku nie mogę zasnąć. I TO CHYBA WSZYSTKO. MAM NADZIEJE ŻE KTOŚ MI POMOŻE. Z GÓRY DZIĘKI ;))
chudziel, jaj te wszystkie bzdania będą w normie tzn.,że to chyba nerwy.Weż sie za jakiś sport- rower,rolki,szybkie marsze nałonie natury w miłym życzliwym dla ciebie towarzystwie.Zmęczenie fizyczne przynosi zdrowy sen,a tym samym odpoczynek dla nerwów.I rób to planowo i systematycznie.Jaj nie dajesz rady,niech ci ktoś życzliwy,rodzina pomoże .Dasz radę!!!!!!
A KTO MI POMOŻE W MOIM PROBLEMIE,bo zaden lekarz nie wie ,co to jest.Mam 15 lat .Jakieś 2 lata temu budziłem się z uczuciem jakby tysiące szpileczek wbijało mi sie w owłosioną skórę głowy.Było to tym silniejsze ,im wyzsza była temperatura.Na WF-ie ,gdy się spociłem miałem to samo.Doszło do tego,że jem zimną zupę i drugie danie,piję zimną herbatę,bo wypicie czegoś gorącego powoduje ,że swędzi mnie to czy kłuje,jest to nie do wytrzymania.Teraz rozeszło mi sie to na tułów.Gdy jade autobusem do szkoły nigdy nie opieram się o siedzenie.Jak na dworze jest ciepło,to zaraz mi sie spocą plecy i nie mogę znieść tego swędzenia czy też kłucia.Nie wiem jak to określić.Przychodząc do domu biegiem wszystko ściągam i pod chłodny prysznic.Po prysznicu mi przechodzi.Zimą i latem chodzę w domu w samych bokserkach.Mama mówi,że dostanę zapalenia stawów kręgósłupa jak będę ciągle w zimnie przebywał.Ale co mam robić .Musiałbym co godzinę się rozbierać i brac prysznic.Byłem u internisty,pediatry,dermatologa,neurologa,ale wszyscy nie wiedzieli ,co to jest.Może ktos z was miał coś takiego i mi pomoże?