Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie ciała i zaburzenia równowagi na tle nerwowym

Gość msk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie a wiec mam problemy z nerwami stresem od lat i duzo objawow typowo nerwicowych, z ktorych zdaje sobie sprawe ze to to, nie lecze sie ale niedługo mam zamiar to zrobic:-)) Czuje nie wiem jak to nazwac hmm niepewnosc rownowagi itd.. to chyba nerwicowy objaw? a ten jeden mnie trapi: takie jakby mrowienie, prady mnie przechodza i co jest najdziwniejsze to od 2 miechow codzien mam i gl wieczorem jak cos ogladam albo leze wyluzowany bez nerwow wiekszych i do tego te 2 miesiace były dla mnie wolne..... juz mnie to okropnie denerwoje. Dzieje mi sie tak gł na udach, brzuch i trzoche klacie, twarz troszke czasem, jak wcisne palca w brzuch to czuje takie delikatne mrowienie... i takie glupie troszke jakby serce tez tak przymrawialo to chyba nie objaw nerwicy? co? (potas i magnez jadłem i jem i nie pomaga zreszta portas w normie jest) Co do ciała to z badan niedawno miałem EEG TK Głowy Badanie krwi (w miare dokładne z TSH itd..) wszystko dobrze rok temu ECHO serca RTG klaty EKG Krew USG brzucha Dno oka tu tez wszystko ok niby juz ponad rok temu ale chyba serce w rok w moim wieku by nie nawaliło? (mam 20 lat) lecze sie na nadcisnie tylko
Gość władek sag.
jezeli masz małe nadciśnienie ,mniejsze niz 160 na 100,to mozesz je sprowadzic do normy pływając codziennie,lub tez jezdząc rowerem przez godzinę.Regularny intensywny ruch prowadzi do normalizacji cisnienia.Aktywnoścci ruchowej musi towarzyszyć odpowiedni sposób odżywiania oraz zioła.Miałem 160 na 100 i dałem rade obnizyc.Zaznaczam,ze nie pije i nie pale i mam prawidłową wagę,bo odchudziłem sie 8kg,by obnizyc cisnienie.Reasumując : by obnizyc cisnienie : ...a]. Schudnąc ,gdy jest nadwaga...b]. nie pic alkoholu ,nie palć, nie pic kawy...c]. odpowiednie odżywianie ...d]. codzienna porcja ćwiczeń fizycznych [pływanie jest najlepsze ,bo poprawia krążenie ,...d]. zioła - wyciąg z jemioły, wenoforton na poprawe krążenia i stanu naczyń [2 opakowania]