Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie męczenie się i częste ziewanie

Gość Levi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewne wątpliwości... Sprawa wygląda następująco - mam 16 lat i w przeciwieństwie do kolegów bardzo szybko się męcze... i to nie jest kwestia kondycji. Pogram w coś chwilkę np na wfie i jestem czerwony na twarzy a do tego zmęczony. Gdy np siedzę przy komputerze to dość często chcę mi się ziewnąć - muszę wtedy wziąć głęboki oddech bo czuje dyskomfort, rozumiem że od czasu do czasu ludziom się ziewa, ale nie non stop przez kilka godzin... Tak sobie pomyślałem że może to być jakaś choroba serca? Jeśli wiecie coś w tym temacie, piszcie, będe wdzięczny.
LEVi- najlepiej przez jakieś 2 tygodnie mierz sobie ciśnienie rano i póżnym popołudniem i zapisuj w tabelce.Z takim zapisem idż do lekarza i pokaż mu to.Po jednorazowym zmierzeniu przez lekarza nie można niczego stwierdzić.Badanie wysiłkowe serca może wiele wyjaśnić.Bada ono reakcję organizmu na wysiłek.Polega na tym,że maszerujesz po bieżni i non stop jest monitorowana akcja serca i ciśnienie.Wszystko się wyjaśni.Zrób też badanie OB,morfologię ,płytki,CRP.,ASO.