Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i ręku, duszności i szybkie męczenie się

Gość Szato2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.Mam taki problem.Można powiedzieć,że jestem człowiekiem znerwicowanym od małego dziecka.Zawsze byłem bardzo nerwowy,ale jakoś wszystko znosiłem.Pewnego dnia w pracy po zjedzeniu i zapaleniu papierosa złapał mnie ostry bezdech,który mnie bardzo wystraszył.Stało się to jak miałem 20 lat.W wieku 19 lat miałem raz migotanie przedsionków ponieważ raz kolega namówił mnie na zapalenie tzw.*zioła*.od tych dwóch incydentów moje życie przewróciło się całkowicie.od tamtej pory mam ostre duszności.Mam takie wrażenie jakbym cały czas powstrzymywał kolejny atak bezdechu.z biegiem czasu doszły bóle w klatce piersiowej.Najpierw były łagodne.Z czasem doszło pobolewanie lewej ręki.Najpierw bolało między łokciem a dłonią a teraz to już cała:ramię,i nawet palce czasem bolą i drętwieją.Mam obecnie 27 lat.Byłem u lekarza.Badania jakie robiłem to:5razy ekg,holter,wysiłkowe ekg dwa razy,prześwietlenie klatki piersiowej,spirometria,usg jamy brzusznej,prześwietlenie kręgosłupa,gastroskopia,tomografia głowy,ciśnienie badam sam sobie.Choroby jakie wykryto:refluks dwunastniczo-żołądkowy,znaczne wzdęcie jelita grubego,zniesiona lordoza szyjna.Ostanio miałem ostre bóle głowy-neurolog stwierdził klesterowy ból głowy.Lekarz rodzinny stwierdził nerwicę.Byłem u psychiatry.Stwierdził nerwice lękową.BIORĘ Miansec-lek antydepresyjny antylękowy.nie ma poprawy.Nabawiłem się nerwicy lękowej.Czuję się okropnie.Jestem wrakiem człowieka.Moje objawy ostatnio to:bóle w klatce i lewym ręku oraz pod lewa łopatką,uczucie dławienia,duże kłopoty z oddychaniem,bardzo szubkie męczenie się,duże zawroty głowy szczególnie w pracy czasami to aż się zataczam,zupełny brak koncentracji-pustka,kłopoty z pamięcią nieraz,mrowienie w łydkach,ucisk w skroniach i uszach oraz szum-tętnienie,obolałe nogi,drętwienie lewe strony twarzy.Co to może być?Jakie badania jeszcze zrobić?Myślę,że to nie tylko nerwica.Ostatnio byłem na wakacjach i wypiłem parę piwek.było lepiej...do następnego dnia.Potem bóle w klatce nasiliły się.Wtedy bolało również w nocy i to bardzo.byłem na pogotowiu i...nic wszystko ok a ja tak cierpię.Nie poddaję się,ale już mam bardzo mało sił.Z dnia na dzień słabnę coraz bardziej po prostu widzę to.Do tego mam cały czas jakieś głupie natrętne myśli.PROSZĘ O PORADĘ PAŃSTWA....
Juz 2 x usilowalam opisac Panu sposoby zmniejszajace Pana dolegliwosci - niestety, znikly moje b. dlugie *wywody* . Postaram sie napisac wszystko raz jeszcze, *na raty*, gdyz nie dysponuje teraz czasem. 1/ uwazam, ze diagnoza postawiona przez lekarza rodzinnego to wynik nieumiejetnego zanalizowania wynikow badan, ktore juz Panu zrobiono. Tylko lekarz o malej wiedzy moze uznac, ze refluks zoladkowo -przelykowy, plus zolciowy !!!!, to male dolegliwosci. Nie ma pojecia, jak ogormne cierpienia moze powodowac ta choroba !! Bole czesto przypominaja bol zawalowy i czasem pacjenci refluksowi *laduja* na OIOMIE. cdn,
Rozpoznano tez u Pana WZDECIE , co NASILA REFLUKS . Czy zdiagnozoawno przyczyne ? Czy wykonano kolonoskopie? ( przykre badanie dla osoby z refluksem, wiec trzeba go wczesniej troche podleczyc). Refluks nalezy leczyc tak jak chorobe wrzodowa, ale czesto trzeba DLUGOTRWALE przyjmowac leki / ranitydyne, lub omeprazol, pantoprazol , etc/ . Niestety, wiekszosc osob reaguje na te leki wzdeciami, co nasila refluks. Taki paradoks, wiec na stale powinien Pan brac 2 tabl dziennie ESPUMISANU lub ESPUTICANU. Pomaga tez DEBRIDAT - przyspieszajacy pasaz pokarmowy ,a przy refluksie zolciowym - URSOFALK / niestety b. drogi/ ,poza tym stale rano 2 tabl. RAPHACHOLINU -pol godz przed sniadaniem. Czy lekarz to Panu proponowal? Wazna jst DIETA, cdn
A propos DIETY - unikac obfitych posilkow ( nawet 8x/ dzien jesc male porcje), przed spaniem - tylko kisielek z maki ziemniaczanej z odrobina soku, albo szkalne mleka, albo jogurt lub tez wywar z siemienia lnianego - wyprobowac, co najlepiej sluzy / kazdy toleruje inne potrawy -np. jeden - mleko, inny mleka nie moze. Unikac ostrych przypraw, smazonych potraw, alkoholu / mozna odrobine piwa/, zaprzestac palenia. Atak refluksowy MOZE POWODOWAC nawet ARYTMIE SERCA , nie sa one grozne, ale dokuczaja i *strasza* pacjena. WAZNE ! rozpoznanie nerwicy u kazdego, kto cierpi z powodu jakiejkolwiek choroby i nie jest prawidlowo leczony ( prawidlowa diagnostyka, leki, zmiana leczenia z powodu skutkow ubocznych zaleconych lekow - wsluchiwanie sie w pacjenta ) przez kilka tygodni - JEST BANALEM ! Kazdy NAJZDROWSZY PSYCHICZNIE CZLOWIEK ma w takiej sytuacji objawy nerwicy, czesto pozorne. Ale niestety, DIAGNOSTYKA - to KOSZTY , a lekarze rodzinni unikaja ich jak ognia. 2/. KREGOSLUP SZYJNY . Objawy , ktore Pan opisuje - bole glowy, plecow ( plecy tez bola przy refluksie) ,reki , barkow, przedramienia, palcow wskazuja na mozliwosc wysuwania sie *dyskow* ( jader miazdzystych). CZY mial Pan tomografie( CT) lub rezonans magnet. (NMR) kregoslupa szyjnego? Rtg nie wystarczy .Moze ma Pan przepukline ? Leki - NIESTERYDOWE p/ zapalne, wiekszosc lekow p/ bolowych, pewnie je Pan bral -b. nasilaja chorobe REFLUKSOWA. Niestety . Jest to bledne kolo. Nalezy zdiagnozowac klopoty z kregoslupem, rozpoczac rehabilitacje lub leczenie operacyjne ( jest Pan mlody) - o ile mi wiadowmo, na Uniwersytecie Medycznym w Gdansku sa swietni neurochirurdzy specjalizujacy sie w nowatorskich zabiegach na kregosl. szyjnym. To POLOWa, a moze wiekszosc KLOPOTOW -moze srodki p/bolwe, p/ zapalne *rozkrecily *klopoty zj elitem i te refluksy? Zycze powodzenia, niezalamywania sie, wierze, ze za rok bedzie Pan czul sie juz dobrze i zapomni o tym smutnym okresie w Pana zyciu . Trzymam kciuki !!
Nie palę już nic.dziękuję za tak konkretną odpowiedz.nie robiłem kolonoskopii,bo lekarz mnie na nią nie skierował.Robiłem tomografię głowy i nic nie wykazało.renozansu nie robiłem.robiłem sobie takie badanie z żywej kropli krwi w wawie.wyszło mi że mam zaawansowana drozdzycę jelita grubego i układu pokarmowego,mam również złogi stresowe.krystaliczne i dużo metali cięzkich we krwi oraz pasozyty podobno.dostałem leki za 500 zł.wykupiłem je i biorę od dwóch dni.wyszło też ze mam nie dotleniony organizm i przeciażoną watrobę.ostatnio mi drętwieje lewa strona twarzy i mam ucisk w skroniach.od czego to może byc pani MARIO?taki ucisk mam też w łydkach.zwiększyły się zawroty głowy szczególnie jak się schylam.co do alkoholu to nie wiem co się dzieje,ale wypije piwo nieraz i jestem pijany a ważę prawie 100 kg.jeszcze rok temu mogłem pić bardzo dużo.prosze o pomoc.
Gość BarbarA24

Dzien dobry.ja od roku mam podobny problem z zawrotami glowy i ciaglymi bolami ,mialam robiony 2 tygodnie temu rezonans glowy wyszlo,ze mam wszystkie zatoki zainfekowane i potrzeba operowac.operacja odbedzie sie w przyszly tygodniu.od kilku dni tak jak u Pana zaczela bolec mnie lewa reka cala, pod lewa lopatka i lewa czesc plecow ,tego nie potrafie w zaden sposob wytlumaczyc... mieszkam w Anglii ,ale lecze sie w Polsce,bo u nas w kraju lekarze znaja sie na tym co robia. w Anglii przez rok nikt nie potrafil zdiagnozowac mnie i przez rok meczylam sie z okropnymi bolami,zawrotami,dusznosciami.okropienstwo.niedlugo bede miala juz to za soba. jeszcze mam nadzieje ze tak szybka znajda przyczyne bolu reki i plecow.Panu rowniez zycze szybkiego powrotu do zdrowia.pozdrwaiam bardzo goraco.MUSI PAN UWIEZYC ZE BEDZIE DOBRZE.PROSZE SIE NIE PODDAWAC.

Maria22 mam 26 lat zdiagnozowano u mnie refluks jesli jezszce tuzagladasz prosze o pilny kontakt miałam ostatnio atak !!! myslałam ze umre jakby zawał zrobiono mi ekg wyszło ok jak sobie poradzic zrefluksem co jesc ? jestem załamana ,biore Controloc 40rano ,ale nadal czuje pieczenie i strach przed atakiem nie jestem w stanie funkcjonowac ;((((Pomocy to rujnuje mi zycie

Czesc.jakis czas temu napisalam na forum o moich dolegliwosciach i mowilam jak sie ciesze ,ze zostalam zdiagnozowana. Dzisiaj czuje sie jeszcze gorzej i zadne czyszczenie zatok mi nie pomoglo.w zeszly poniedzialek maial robiony rezonans kregoslupa szyjnego i czekam na opis i konsultacje z lekarzem, moze wkoncu cos uda sie zrobic z moimi klopotami zdrowotnymi,ktore trwaja ponad 3 lata.jestem zalamana...

Hej barbarA24 kochana słuchaj skad ja to znam od ponad poł roku cierpie na dusznosci zrobiłam mase badan myslałam ,ze moze astma ,moze od refluksu ,ale jest malutki poki co ,wiec raczej nie,zatoki tez nie pojutrze ide do lekarza ,bo ktos zasugerował mi ze moze byc od kregosłupa tez jestem zmeczona juz wszystkim a zatoki mam juz ok wiec co mi jest ? nerwica odpada poniewaz dopada mnie to nie jak sie denerwuje a w innych dziwnych okolicznosciach płacze ukradkiem jak nikt nie widzi z bezradnosci lekarze nie potrafia mi pomoc ;(((( moze to kregosłup sama niewiem jestem na skraju wyczerpania dlatego kochana rozumiem Cie doskonale ...Duzżo zdrowka i napisz jak kręgosłuo dużo słońca

Witam, no ja też właśnie mam takie duszności. Trwają kilka dni. Mam również astme, ale biore inchalator jeden za drugim i nic!! wiec są to duszności spowodowane nerwica...;/ Strasznie się męczę bo coraz trudniej wziąć mi oddech. Nie wiem skad to się bierze, trwa zawsze kilka dni, potem kilka dni spokoju... Jak poszłam do lekarza bo juz nie mogłam wytrrzymac, to mnie posłuchał i powiedział, że osłuchowo jest wszystko dobrze i że nie słyszy duszności, żadnego świstu, ani nic..;/ nie wiem co robic..oszaleje chyba. Zapraszam na moja strone poświęconą nerwicy: http://www.sandrapietron.pl/ [url=http://www.sandrapietron.pl/]NERWICA[/url]

Witam Szato, Dzielę z Tobą wiekszosc objawow i chorób. A teraz posluchaj uważnie...przyszykuj 10 zl i idz do laboratorium pobrac krew na badanie *wapń zjonizowany*.!!! Uwaga,nie *calkowity* tylko ZJONIZOWANY. Bóle w klatce jakie masz to możliwa dławica bolesna serca ,która się poglebia w nerwicy z powodu wyplukanego z organizmu wapnia,to są stany tężyczkowe-skurcze naczyn krwionosnych,żyl,mięsni,narządów itd. Zle odzywianie,*ziola*,alko,niezdrowy styl zycia,zycie nocne,brak slonca,brak wit d3,zle wchlanianie wapnia..=niedobor wapnia. Ja cierpialam wiele lat,organizm sie wycienczal,lekarze mnie ignorowali, po dziesiątkach badań,doszlam do sedna problemu,wystarczylo badanie za 8 zl ,ktorego żaden lekarz nie przepisuje,uznając ze wapn calkowity w normie swiadczy o tym ,ze wszystko z poziomem wapnia jest ok.Co jest bzdurą,bo calkowity moze byc w normie,a objawy swiadczą ze zjonizowany ,czyli to z czego organizm naprawde korzysta ,jest w totalnym niedoborze i kiedy skonczą sie wszelkie zapasy w organizmie,organizm nie ma juz z czego pobierac,ciagnie z mięsni potem z kości..i sie sypie. Jesli wyjdzie Ci niedobor to wtedy trzeba kupic np Calperos 1000 i zjadac po 5 tabl dzienie,pilnujac tez D3. powodzenia!

Witam mam 3 lata od 2 lat lecze sie na padaczke w marcu leżałam w szpitalu z powodów silnych bóli głowy stwierdzono migrene po wyjsciu ze szpitala po ok 2 tyg zaczeła mnie bolec prawa noga potem prawa ręka i ogólnie cała prawa strona łącznie z twarzą po ok tygodniu ból przeszedł na lewą strone czułam jak drętwieje mi twarz! doszły do tego dusznosci i uczucie zatkanego nosa raz z jednej strony raz z drugiej potem bóle ustąpiły został tylko zatkany nos. Po 2 miesiacach zaczeło mnie uciskac w klatce piersiowej i uczucie słabości p ok 2 dniach powrócił ból prawej ręki i jak narazie sie utrzymuje mieneło ok 7 dni i bez zmian dodam ze kilka dni czuje ucisk również z przodu głowy i takie dziwne wibracje prosze o chociaż mała podpowiedz bo lekarze nie wiedza nic!! traktuja mnie jak wariatkę twierdząc ze wymyslam