Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie ciśnienia w głowie i oczach, szum w uszach a nerwica

tekilla89

Rekomendowane odpowiedzi

.. uczucie ciśnienia w głowie i w oczach ? Nie wiem jak to dokładnie napisać ale taki mam objaw.. Wczoraj gdy kładłam sie spać szumiało mi w uszach i tak jak pisze mialam uczucie cisnienia w glowie, a cisnienie w ogole mam normalne.. Juz sie stresuje czy nie mam czegoś z głową.. I jeszcze jedno.. do ludzi chorych na nerwice i mających *dziwne mysli* mozecie ogladać filmy o mordestwach jakies horrory ? Nie moge na takie filmy patrzec.. Zaraz sie denerwuje i sobie pomysle że ja też sie moge taka stać i zabijać :| Chore.. Boje sie ze zwariuje.. :(
Też mam coś takiego, dodatkowo towarzyszy temu taki ucisk tyłu głowy, tak jak by mi drętwaiała ta część. Zamulenie i brak sił.. Nerwica. Myślałam, że mam coś z głową, jednak pani neurolog która ogladala moje wyniki badań TK głowy stwierdziła, że jest tam na całe szczeście czyściutko :) (nie wiem, w jakim sensie to mowila.. ). Tak czy inaczej to tylko nerwica. Im bardziej się o czymś myśli, i się martwi o to to tym bardziej nam utrudnia życie. Ja np. zanim zrobilam badanie TK również bałam sie ze mam coś z głową, do tego stopnia że pewnego dnia obudziłam się rano z niedowładem 2 palców u prawej ręki. Oczywiście, odrazu panika, że to jednak głowa, że napewno mam guza albo cos i umrę. Juz nie raz ta choroba napędziła mi takiego stracha. Jeśli się boisz, ze masz cos nie tak z głową, to żadne uspokoajania nic Ci nie dadzą dopoki nie wykonasz badania..wiem to po sobie :) Ja horrorów nigdy nie ogladalam bo sie i tak i tak bałam, ale teraz zauwazylam , że nie moge ogladać nawet seriali kryminalnych, bo jak widzę wszechobecną smierć, to aż mnie ściska w środku i sobie myślę, że ktoś przyjdzie i mnie zabije :) Nerwica, bardzo zmienia człowieka i jego nastawienie do życia..

Heh.. ja mam od 4 miesięcy ból głowy właśnie z tyłu głowy i w karku. Czasem jest lepiej czasem gorzej ale powiedzmy sobie szczerze codzienne bolesne uczucie w głowie plus taka sztywność czy bardziej jakiś niedowład karku dają popalić. Neurolog stwierdził że neurologicznie okej...co prawda są jakieś zmiany w kręgosłupie szyjnym ale nie na tyle poważne żeby dawać taki objaw. Dodam że zmieniłem miejsce zamieszkania i cały ogólnie ,,klimat* znajomych etc. jakoś pól roku temu. Przypuszczam że moja głowa sobie z tym poprostu nie poradziła... i stąd takie zamieszanie. Mimo wszystko po wielkich przebojach zdecydowałem się iść na tomograf. zobaczymy... albo może oby śmy nie zobaczyli lepiej ;)

Witam. Moze ktos z was mial podobna sytuacje jak moja. U mnie zaczelo sie 10.03 kiedy rano wypilam 2 kawy sypane i wzielamtabletke Ibum na pusty zoladek. Po tym dostalam zawrotow glowy ktore trwaly 2dni, wymioty i biegunka. Bylam u lekarza to pow ze przez te kawy (a ja zawsze rano pilam na pusty zoladek i nic takiego sie nie dzialo). Wdala sie infekcja jelit, dostalam antyb BACTRIM i wymioty oraz biegunka przeszly, ale czulam w jelitach taki okrutny ciezar. Poszlam do szpitala tam baba (ukrainka) wypisala mi kolejny antyb METRONIDAZOL 2tabl x3 dziennie. Nic sie nie poprawialo wiec nazajutrz znow pojawilam sie w szpitalu, w koncu konkretny doktor kazal wszystkie leki odstawic, 2dniowa glodowke i 3x dziennie brac LAKCID. Uff ciezar puscil, wszystko bylo okej po 3 tygodniach. Mialam robiona morfologie i mocz wykazalo ok. Ekg pokazalo podwyzszone tetno wiec zrobilam badanie na tarczyce, nie mam. Pewnego wieczoru dostalam dziwnego uczucia goraca w tylnej czesci glowy, i takie uczucie jak szlam to mialam wrazenie ze zaraz mialabym upasc, to wrazenie mam do dzis czyli juz 3 tyg. wzielam tabletke paracetamol , myslalam ze przejdzie ale sie mylilam. Przysnelo mi sie i nagle wstalam, trzeslam sie, serce zaczelo walic i moje cialo od wewnatrz zaczelo drzec. Znow poszlam do lekarza. Ta mi dala skierowanie do neurologa, tam powiedziano mi ze nic zlego sie nie dzieje. Dala mi na rezonans magn glowy, wszystko ok. Znow do rodzinnej, jak weszlam to powiedziala ze myslala ze ja juz zdrowa jesten. Ale niestety dalej ten ucisk.. zrobiono mi rtg kregoslupa szyjnego. Wyszlo : SPLYCENIE ZNACZNE LARDOZY SZYJNEJ. dok pow ze to nic powaznego. Ale jak czytalam na forach to jest to schorzenie ktorego nie wolno lekceważyć. Na poczatku balam sie zostac sama w domu, spalam z dziecmi u mamy, gdy facet w pracy do pozna. Ale teraz juz tenlęk minal.. zostal mi dalej ten ucisk w tylnej części glowy i to wrazenie jak chodze takie dziwne, nie potrafie tego wytlumaczyc. i nie moge długo stac w pozycji pionowej bo czuje jakbym zaraz miala sie przewrocic...

Miałam podobne dolegliwości przy nerwicy, nie jesteś wyjątkiem. Wiem, że na pewno Ci trudno. Podzielę się z Tobą swoją historią, może spróbujesz zrobić to co ja. Chorowałam na nerwicę kilka lat. Dokuczały mi przy tym podobne dolegliwości. Podobnie jak ty bałam się i szybko denerwowałam. Leczyłam się farmakologicznie kilka lat, bez skutku. Z pomocą przyszła mi sąsiadka, która skierowała mnie do uzdrowiciela. Pomyślałam, że to niedorzeczne i wyśmiałam ją. Potem jednak przemyślałam sprawę i postanowiłam spróbować. To była najlepsza decyzja w moim życiu!A Pan Zbigniew Jan Popko, uzdrowiciel pomógł mi odzyskać swoje dawne życie, stałam się dzięki niemu znowu dawną osobą. Od dzisiaj nie wyobrażam sobie leczenia tradycyjnymi sposobami. Pan Zbigniew Jan Popko jest osobą, której można zaufać! Z całego serca polecam!