Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie serca przy wysiłku fizycznym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś zdarzyło mi się podczas meczu w siatkówkę strasznie szybkie bicie serca, kilka (do 10) uderzeń na sekundę. Dodam, że w sumie nie pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, ale zdarza się tylko na WF*ie przy większym wysiłku. Na początku to takie dziwne uczucie w klatce piersiowej, później serce się rozpędza i bije bardzo szybko, ale w tym czasie nic innego mi się nie dzieje. Tak jak dzisiaj, to podczas tego wściekłego bicia serca dalej odbijałem w siatkę, czekając aż przejdzie. po około minucie się uspokoiło wszystko. Tak więc mam to bardzo rzadko, w ciągu 2 msc zdarzyło mi się około 5 razy coś takiego, przeważnie trwało do 30 sec. Czy to już objaw jakiejś choroby? czy wysiłku + stresu + niewyspania (lub coś takiego) Pozdrawiam

Gość biedna oj biedna

Ania o5 pisalam do ciebie na starym temacie ale chyba nadaremno. wkleje tu co napisałam: byłam dzis u lekarza z tymi zawrotami. przepisala mi dwa leki. Jeden wykupie drugiego już nie bo za duzo skutkow ubocznych,z a duzo niewiadomych wiec go nie będę brała. Poza tym dostałam skierowanie na rtg odcinka szyjnego. Tez nie bardzo chcę iśc ponieważ w tym roku juz miałam 6 razy rtg robione, 2 zdjęcia na piersiowy i 4 na krzyżowo lędźwiowy. Boje się , że to SM:( jestem przerażona. No i dostałam skierowanie do neurologa! pewnie podejrzewa SM