Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z oddychaniem i szybkie bicie serca po wysiłku

jakubek1234

Rekomendowane odpowiedzi

Mam lat 17 Bylem dobry w sporcie bylo wszytsko ok od 3 miesiecy mam problemy .Bylem na meczu w pilke i mialem problemy z odychaniem szybkie bicie serca poszedlem usiasc i nagle bolal mnie tak nos i czulem krew w gardle po 4 h przeszlo mi ledwo wytrzymalem bylem u lekarza iw szystko ok robilem sobie badania serca itp teraz jak biegam ok 50 m musze sie zatrzymac bo serce mi bije teraz mam suchosc w ustach musze duzo pic Prosze o odpowiedz co mam zrobic Moze ktos mial podobne objawy może w organizmie czegos mi brakuje ? Nie pale nie jaram nie pije itp
kolego ,prześwietl zatoki,wymaz z gardła,może paciorkowiec tam rezyduje i szkodzi na serce.A nie byłeś chory ostatnio na anginę/?lub grypę ,moze to być powikłanie.Badania krwi zrób OB,morfologia,CRP,A także w kierunku tarczycy -TSH,t3,t4.Zbadaj też poziom cukru i elektrolitów.Dopiero z tymi wynikami idż do lekarza,i zobaczysz co powie.Jakubku,,idż zrobić te badania krwi i szybko będziesz wiedział,albo przynajmniej wykluczyszcz ęść naJCZĘSTSZYCH PRZYCZYN.
Gość żołądkówka
helcobacter w żoładku leczy sie dwoma antybiotykami naraz przez ok. 8 dni ---i po sprawie.Nie jedz potraw wywołujących kwasy w żołądku,zupy pomidorowej np.Przed snem napij sie mielonego lnu rozmiesanego w pół szkl. ciepłej wody.To samo na czczo.Nie pij słodzonych napojów i nie jedz słodyczy.Na helicobacter jest test z krwi-30 zł.
zatoki przynosowe ty badał?Prześwietl zatoki.Przy zatokach jest ból czasem u nasady nosa.Jeśli uprawiasz sport ,to spocony mogłeś wziąć prysznic i od razu na dwór ,mogłeś zatoki przeziiębić.Jeśli to zatoki to z 5 zabiegów SOLUX [NIEBIESKI] by sie przydało,a jesli OB i CRP byłoby podwyższone to odpow.leczenie.