Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Konsekwencje wysokiego pulsu

marcin233333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem od dłuzszego czasu to znaczy jak zaczołem sobie mierzyc cisnienie to wyszło z emój puls wacha sie od 90 do 100 a czasem i skacze do 130 jak zrobie wysiłek lub szybko wejde po schodach mam pytanie czym grozi tak szybki puls czy to jeest grozne jakie moga byc tego konsekwencje czy moze to byc wrodzone tak szybke bicie serca???
Mój normalny puls był 72. Przed rokiem serce okresowo zaczęło bic- 90-100, częściej w porze rannej. Dziś wiem, że były to sygnały od serca o jego niedotlenieniu. Skończyło się to arytmią komorową serca. Miałem ją przez 3 miesiące. Dostałem lek BIOSOTAL 80 i pomogło. Lek obniżył puls do: obecnie 63-65. Radzę więcej ruchu, sportu, turystyki- coś co powoduje lepszą wentylację w płucach a zarazem więcej tlenu w krwi. Nie palic, starac się o mniejszy stres życia codziennego, czyli spokój. Ważne jest samopoczucie a nie puls. Jeśli się dobrze czujesz z takim pulsem to jest OK, tak ma mój kolega zawsze wyższe tętno. Jeśli to Cię niepokoi to idż do kardiologa - coś poradzi. Nie martw się. Życzę zdrowia!