Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Natrętne myśli o śmierci i chorobie przy nerwicy

Gość grala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kuba88 to mogą byc objawy nerwicy ale nie muszą. Idz do lekarza. Pewnie wyśle Cie na badania zeby sie upewnic ze wszystko jest ok. NIkt na forum nie powie Ci co to jest Miejmy nadzieje ze to tylko nerwy lub niedobór jakiś witamin np magnezu. Grala ja mam dobry aparat który sprawdzałem a mam też mam małe różnice miedzy ciśnieniem skurczowym a rozkurczowym pozdrawiam
Hej Grala,dzięki ze podalas mi nr gg,ale ja chwilowo nie mogę z niego skorzystać bo w chwili obecnej mam telefon z internetem tylko i wyłącznie wiec gg odpada,myślałam ze jesteś gdzieś ze Slaska to naprawdę chętnie bym się z Toba spotkała.A tak poza tym to jak czujesz się ostatnio,radzisz sobie jakoś ?Mnie najbardziej doluje to jak czuje kiedy serce bije ze prawie je słyszę.Napisz co u Ciebie.
U mnie ciagle to samo, w domu cisnienie ok, w pracy skoki. I martwia mnie bole karku i glowy, nieustannie mysle, co mam w tej glowie ze ciagle boli. jedyne co mnie pociesza, ze boli mnie to juz od lat, wiec przycyzna pewnie banalna - jakies skrzywienie pewnie...ostatnio bardzo sie nasililo, a stres poteguje objawy, kluje mnie w roznych czesciach glowy i w nocy i w dzien. a tymi biciami serca sie nie przejmuj- dobrze ze bije :)
A Ty bierzesz na co dzień jakieś leki,np.uspokajajace?Bo ja mam różne syropki ziolowe i jak czuje jakiś niepokój to pije lyzeczke i sam fakt ze wypilam troszkę mi pomaga.W torebce tez zawsze coś mam żebym sobie mogła lyknac.Nie wiem tez od czego to zależy ze w 1 dniu oddycham normalnie a w następnym mam problem z zaczerpnieciem powietrza,i tak w kółko.Moja pani kardiolog nazwał to Globus Histericus i powiedziała ze już ta przypadlosc miała pani Emilia z filmu *Nad Niemnem*
witajcie, mam 31 lat i od 3 miesiecy biore PRESTARIUM 5 mg na nadcisnienie. U mnie 3 miesiace temu byly skoki cisnienia raz 170/110 raz 180/100 raz 150/90. Do tego duza nadwaga . Wzrost 192 cm wazylem 106 kg i wynik lipidiogramu dramat! - HDL 39 LDL 172 CHOLESTEROL CALKOWITY 239 TROJGLICERYDY 198. przeszedlem na diete odrzucilem tluszcze pochodzenia zwierzecego, przestalem palic, przestalem pic alkohol a uwielbialem piwo potrafilem wypic 5-10 piw w srodku tygodnia a w weekend ok. 15 piw. Lekarz przepisal ATORIS na cholesterol i bralem dodatkowo kwasy OMEGA gold ORAZ magnez dwa razy dziennie. Wynik po 3 tygodniach cholesterol spad to norm !!! po 3 miesiacach waze 90 kg i jest ok. Tylko te cholerne klucia w okolicy serca, uczucie mdlenia zawroty glowy, uczucie jakbym mial miec zawal. Zrobione niejednokrotnie ekg ok, badania morfologia ok, tarczyca ok, echo serca ok , lekarz ogolny powiedzial ze zdrowy jak kon a jak tak dalej bede marudzil z tymi bolami to wysle mnie do psychologa ! Nie wiem co ma o tym myslec. Obecnie cisnienie mam w granicha 120-130/ 70-80 puls 65-85 max do 100 kiedy sie stresuje. Moze faktycznie powinnienem udac sie do jakiegos fachowca od psychiatrii???? jak uwazacie czy to nerwica juz ??? pozdrawiam, didi31
sam widzisz :) glowa do gory didi :) wszytsko juz przerabialam, wiec jestem madra. czytales moj pierwszy post? ja podobnie jak ty wzielam sie za siebie, gdy zaczelam miec okropne skoki cisnienia - schudlam, wprowadzilam diete i sport....a nerwica nadal trwa, bo nie potrafie jeszcze nerwow uspokoic. osatnio martwia mnie bardzo bole karku i tylu glowy. wiem, ze przyczyna moze byc banalna - np wiele godzin przy komputerze, zl postawa, kregolsup szyjny, a jednak odwiedzam strony gdzie pisza o starsznych chorobach i sie nakrecam, ehhh szkoda gadac:(
grala; tak czytalem twoj pierwszy post - widze, ze podobnie u ciebie jak u mnie :) a dzis od rana ok zobaczymy na jak dlugo ..... ten okres trwa u mnie od lipca tak wiec jeszcze malo mam do przekazania z dosiwadczenia ale widze duzo podobienstwa .... ostatnio probuje diete DASH i powiem, ze calkiem calkiem polecam tylko trzeba zwrocic uwage na cyklike 5 razy jemy - udajme mi sie to ale tylko w weekendy gorzej ze srodkiem tygodnia i pracy .... pozdrawiam, didi31
czyli zero slodyczy ??? ja czasami cos zjem slodkiego ale zazwyczaj nie mam z tym problemu. Ostatnio jestem na kwasach omega gold i magne b6 i dieta . ciekawe jak dlugo bede jeszcze miewal te glupie uczucia klucia przy sercu, mrowienia ciala itp ??? pozdrawiam, didi31
Witam wszystkich mam prawie wszystkie objawy tak jak wy leki przed smiercia wyszukiwanie chorob juz nie moge noirmalnie zyc czuje ze jest ze mna coraz gorzej biore betaloc polowke rano a leki mam co i rosz i bole w kacie i do tego ostatnio doszly strasznie bolace bole pod samym mostkiem w nadbrzuszu lekarz opowiedzial ze to moze byc wrzod mam skierowanie na gastroskopie bozeee juz nie moge normalnie zyc mam mala coreczke pracuje i nie chcem umrzec blagam jak by ktos chcial pogadac to moje gg 2781339
Hej Grala,co u Ciebie?Jak się czujesz ostatnio?Jestem ciekawa co u Ciebie.U mnie poprostu beznadzieja.Jestem w 10 tyg.ciąży i jak narazie czuje się tragicznie,ciazowe dolegliwości dają popalic a najbardziej tepy ból głowy.Już nie daje rady,jestem tak otumaniona ze wyglądam jak trup.W 1 ciąży czułam się cudownie,ani jednej dolegliwości a teraz czekam kiedy to ustąpi.Oczywiście ja myśle ze głowa boli od tego ze 3 tygodnie temu odstawilam ten cholerny Bisocard bo mi za bardzo ciśnienie spadło i mi się jakoś ten czas razem kojarzy,oczywiście ja lepiej czuje się bez tego Bisocardu ale czemu boli tak dziwnie głowa.Nie mam wtedy na nic siły,siedzę skulona i czekam aż będzie lepiej.Napisz proszę co u Ciebie.
Czesc aga :) Dzieki za zainteresowanie. U mnie, jesli chodzi o nerwice, to ok, ale ciagl sie schizuje wygladem, znowu mnie zaczepila sasiadka, ze zle wygladam, mizernieje z dnia na dzien :( kurcze, to chyba prawda ze w tym wieku nie powinno sie odchudzac. figurka super,a na twarzy milion zmarszczek. A co do ciebie - to wspolczuje zlego samopoczucia- jest tu takie forum - nerwica w ciazy - tam pewnie znajdziesz wiele przyjaciolek z tym samym problemem, nie wiem co ci poradzic - mow sobie caly czas: spadaj glupia nerwico! :) precz ode mnie :) buziaki :)