Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie zaraz po obudzeniu przy nerwicy lękowej

ewapaty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich również stwierdzono u mnie nerwice, czasami robi mi się słabo ale od czasu kiedy biorę magnez - takie tabletki są dostępne w każdej aptece szczerze polecam wszystkim którzy mają niedobór magnezu (są to na ogół ludzie z nerwicą) Jest lepiej ale czasem mam takie momenty że słabo mi też... ale dobrze jest zrobić morfologię która pokaże czy jest ok czy też jest niedobór czegoś albo iść do kardiologa dobrego, no i można też jeść orzechy ograniczyć kawę którą tak lubię:) Jeść też trzeba dużo warzyw i owoców....a jak u Was macie takie same objawy? jak sobie radzicie?
Witajcie, mam dokładnie tak samo jak wy. Też mam stwierdzoną nerwicę a przy jesiennej aurze doszła mi jeszcze depresja. Mój psychiatra dał mi leki (Asertin) na depresje , ale nie czuje się po nich dobrze. Powiedział, że trzeba czasu aby lek się zaaklimatyzował i te pierwsze dni mogą być ciężkie. Biorę tabletki od piątku. Mam wrażenie, że jest gorzej. Dostałam dwa tygodnie zwolnienia bo już nie byłam w stanie funkcjonować, a praca mi nie pomagała. Co prawda teraz siedzę w domu (sama, bo mąż pracuje) ale też nie czuje się rewelacyjnie. Dziś nie mogłam zwlec się z łóżka, nie widziałam sensu, poza tym ciągle mam napady jakiegoś dziwnego lęku, przed czym- nie wiem, ale przy nerwicy tak to właśnie jest. Połowa tego złego samopoczucia spowodowana jest lekami, a druga moim myśleniem, myślę na smutno i nic mnie nie cieszy. A co do dobrej rady a*propos magnezu to wiem to od dawna, również go biorę regularnie mimo leków, ale jeżeli ktoś ma naprawdę silną nerwicę i depresje, to taki zwykły magnez nie zdziała cudów, melisę również pije litrami a efekty są bliskie zeru. Nie poddaje się, walczę z beznadzieją i mam zamiar pokonać te paskudne uczucia. Pozdrawiam ciepło!
witam wszystkich. moi drodzy widzę że jakoś mało serfujecie na internecie, bo jest tyle postów na temat nerwicy, stanow lekowych i związanych z nimi napadów paniki i samopoczucia. Oczywiście trzeba zrobić na pocztek badania wstępne u lekarza pierwszego kontaku czyli morfologie, badanie eka (jak macie dziwne uczucie z biciem serca - jak ja) i ogolnie co tam wam dolega. Jak znam życie wszystkie badnia wyjdą ok więc wniosek problem tkwi w głowie. Pragnę też powiedzieć że branie magnezu, witaminy b6 picie melisy w stanach lekowych i depresyjnych długo falowych (wiecej niz pare dni) NIC nie daje i nie pomaga. Chcecie sobie pomoc to trzeba sie udać do psychiatry, ja tak leczylem sie u różnych lekarzy przez 3 lata (koszmarne 3 lata) i nic a czulem sie jakbym stał nad brobem. Im szybciej się zaczniecie leczyć na stany lękowe i depresje tym szybciej będą efakty. Ja też myślałem że jestem twardy i że psychiatra to nie dlamnie ale po 3 latach koszmaru ....... pukam się w głowe czemu wczesniej nie poszedlem. Fakt trafilem na jednego z lepszych specjalistów we Wrocławiu ale po 6 tygodniach kuracji lekami anty-depresyjnymi jestem innym czlowiekiem. Pamietajcie nerwica wywołuje naprawde różne objawy z naszym ciałem ... ja nazywałem to umieraniem .... Z własnego doświadczenie moge powiedzieć tyle, bardzo dobrym lekiem antydepresyjnym i lekowym jest lek o nazwie LEXAPRO tylko nalezy pamietac, leki tego typu przez okres 2-4 tygodni dzialaj wrecz odrwotnie czyli pogarszaja zly stan samopoczucia ale potem juz jest tylko lepiej i uwierzcie mi powraca sie do życia. A na temat tego leku to sa inne posty i prosze sobie przeczytac sami zobaczycie opinie na jego temat, a branie magnezu czy tez melisty to ... bajki pozdrawiam
Zgadzam się z opinią ze branie magnezu czy melisy nie pomoże jeśli nie zmienimy swojego nastawienia o sobie bo to OD NAS zależy JAK SIE CZUJEMY i jak nas postrzegają inni prawda?? Wydaje mi się że tutaj praca nad pewnością siebie i asertywność może przynieść efekty. Dlaczego ludzie są nerwowi? dlajakie są więc przyczyny że ludzie na te nerwice zapadają?? ajak reagujecie na krytyke? KJeśli ktoś Was krytykuje jak sie zachowujecie?? ja np nie lubie byc krytykowana bo czuje sie wtedy zle wiadomo ze wszyscy lubimy buć chwaleni, ale krytyka też jest potrzebna jak sobie poradzić z krytyką?? ja sie zle czuje jesli ktos mnie skrytykuje dlaczego nie mozna sobie naczej z tym poradzićmam wrażenie czasem ze jak ktos krytykuje to jest na mnie zly i wtedy poczucie mojej wartości jakby sie zaniża aprzecież nikt nie jest doskonały prawda? Nie wiem jak sobie poradzic z krytyką co o tym myslicie i co radzicie?...