Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sennośc, zmęczenie, drętwienie rąk i skoki pulsu a niedobór potasu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od dłuższego czasu fatalnie się czuje, jestem ciągle zmęczona, senna, drętwieją mi dlonie, zapominam co mówię, puls mi skacze (90-120) nawet gdy tylko siedzę, denerwuje się a co najdziwniejsze gdy myje dłonie i mam jakąś ranke, zadrapanie to *kopie* mnie woda (tak jakby prąd przechodził) i tylko mi się tak zdarza, inni domownicy tego nie doświadczyli. Schudłam 3kg (waże 51 teraz, mam wzrostu 159) i mam 20 lat. Chyba jestem odwodniona bo mało pije od jakiegoś czasu (z pół litra dziennie) staram się więcej pić ale jakoś nie moge, mało wydaje moczu. Ręce mi drżą, w ogóle to jakieś takie mam skurcze. Skacze mi temperatura i czasem serce kuje, duszno mi jest i w głowie kręci. Czy oprócz odwodnienia (o ile to jest to) może być jakiś problem z elektrolitami np potasem czy coś innego? Bardzo proszę o odpowiedz, nie mogę już znieść tego ciągłego zmęczenia i senności :(
ja mam to samo ,mam 29 lat i mam zawroty i bóle głowy ciśnienie mi skacze 139/85 ,149/90 puls 85 ,95 innym razem 57 ekg raz dobrze raz żle .Czasami jest mi słabo czuje bezsilność w rękach i nogach. Czuje się osłabiony jak przed grypą miałem kiedyś częstoskukcz puls 149 Czy to może być niedobór potasu lecze się na zapalenie pęcherza i biorę furaginę.
Objawy, które opisujesz mogą wskazywać na niedobór potasu, owszem, ale sugerowałbym również sprawdzić swój kręgosłup szyjny i przejście szyjno-piersiowe. Zaburzenia tej okolicy (zablokowania, zmiany zwyrodnieniowe) mogą prowadzić do ucisku tętnicy kręgowej, co może skutkować objawami podobnymi do opisanych przez Ciebie.
Niewiem jak zamiescic nowa wiadomosc. dretwieja mi rece .2 mc temu przewrocilem sie . glowa z tylu zszyta. rwaly mnie zyly , nerwy czy niewiem co po caluych rekach. po miecsiacu przeszlo.po 2 miesiacach zdretwialy mi dlonie, straszna rzecz. czy to kiedys przejdzie? na razie po ponad tygodniu nic nie przeszlo leki rozkurczajace nie dzialaja 1 zastrzyk jakis tam tez nie pomogl a byl bolesny.