Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mrowienie i drętwienie twarzy w okolicy szczęki, skroni i czoła a nerwica

Gość moka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,czytam Wasze wypowiedzi i juz sama nie wiem co mi jest.2 tygodnie temu dostalam antybiotyk na zatoki( bo podobno je mialam.Teraz mam uczucie zatkanych uszy( lekarzpowiedzial ze sa ok,uczucie bolacy zebow tylnich trzonowych( dentysta powiedzial ze sa ok)drentwienie policzkow.Nie spie po nocach,i tabletki przeciwbolowe nie pomagaja.Boli mnie szyja z tylu,ale nie wiem czy to ma cos wspolnego:(.....Moze ktos cos poradzi...

Gość cierpiąca

Hej. Czytam posty w rym wątku. Cześć jest u mnie podobna cześć inna. Otóż w lipcu  miałam rumień typowy dla borelIozy. Dostałam antybuotyk standardowo około miesiąc po ugryzieniu. Miałam początkowo różne kłucia na ciele, główne nogi i ręce. Od września zaczęła się moja tułaczka i walka z bólem. Otóż kłucia rak i nóg minęły. Ale teraz pojawiło się okropne mrowienie głowy pieczenie skory głowy i palenie. Czasami drętwienie głowy stylu i uciski w różnych miejscach. Dodatkowo mam straszne ciągniecie się skory na brodzie, pieczenie. Jestem pod opieka neurologa, stwierdził tezyczka. Mam lordoze odcinka szyjnego( skrzywienie jak po wypadku kominikacyjnym). Robiony rezonans, w normie, eeg i emg w Niemnie. Badanie krwi w tym na borelioze met western blot w normie. Ktoś podpowiedziałby co mogłabym robić dalej. Utrudnia to funkcjonowanie. 

Gość Pan nerwus

Ja mam podobne objawy do was. Mam nerwice. Doszedłem do tego w końcu choć ta choroba mózgu to okropna przepizda. Sprytna, powraca, wzbudza wątpliwości. Raz dojdziesz ze to nerwica i masz spokój. Po roku potrafi powrócić i znowu nie wierzysz ze to nerwica. Większość z ludzi tutaj pisze ze idzie do lekarza, lekarz mówi ze Ok a oni mu nie wierzą. Zastanówcie się w jakich sytuacjach pojawiają się mrowienia i drętwienia - w sytuacjach zapętlenia w myślach? Kiedy jesteście wśród ludzi bądź zajęci czujecie się dużo lepiej? Ja miałem obsesje chorego kręgosłupa. A prawda była taka ze odstawiłem zioło po 10 latach palenia dzień w dzień. Niestety zmieniło mi to psychikę. Teraz mam normalna rodzine i nawet czasem zapale ale generalnie zawsze mam potem wyrzuty sumienia. Prawdziwa przyczyna nerwicy nie było zioło samo w sobie tylko objawy po odstawieniu które spowodowały nieprawdopodobny strach o własne zdrowie. Polecam wejść na strony o nerwicy. Jak poczytacie jak ludzie sobie poradzili będziecie wiedzieć jak do tego podejść.